جمعه, 04 فروردين 1402

از سوی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد بخشنامه این دانشگاه درخصوص هفته پژوهش و فناوری ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزای مهر به نقل از دانشگاه آزاد، براساس اعلام ستاد ملی هفته پژوهش مراسم هفته پژوهش و فناوری در هفته آخر آذر ۹۶ برگزار می‌شود. همانند سال‌های قبل هجدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر نیز همزمان با این هفته برگزار شود.

بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با صدور بخشنامه‌ای به روسای واحدهای مرکز استان و واحدهای جامع مستقل دانشگاه آزاد اسلامی از آنها خواسته همانند سال‌های گذشته با اطلاع رسانی به واحدهای دانشگاهی تابعه و تشکیل ستاد هفته پژوهش و فناوری در آن استان یک نفر از پژوهشگران برگزیده آن استان در هر یک از گروه‌های هفت‌ گانه (علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، دامپزشکی، هنر و پزشکی) و یک نفر فناور برتر را انتخاب و معرفی کنند و نتایج امتیازهای به دست آمده و مستندات کامل آن‌ها را تا ۲۹ مهر ۹۶ به دبیرخانه دائمی مسابقات نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت تحویل دهند.

براساس این بخشنامه فعالیت‌های پژوهشی باید در ۵ سال منتهی به مهر۹۶ (از فروردین ۹۱ به بعد) انجام شده باشد. همچنین انتخاب و معرفی افرادی که در دوره‌های گذشته به عنوان برگزیدگان جشنواره انتخاب شده‌اند به هیچ عنوان ممکن نیست.

پژوهشگران باید در رشته موضوعی خود از شاخص‌های کیفی نظیر شاخص هرش (H-index) و میزان ارجاعات (Citation) بالا برخوردار باشند و مقاله در نشریات نامعتبر چاپ نکرده باشند.

باتوجه به تشکیل کارگروه‌های علمی- تخصصی در هر یک از گروه‌های هفت گانه علوم انسانی، علوم پایه فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و پزشکی در سازمان مرکزی دانشگاه برای بررسی دقیق و ارزیابی سریع مستندات ارسالی برگزیدگان از سوی استان‌ها فقط به مدارک و مستنداتی که تا تاریخ یاد شده و به صورت کامل تحویل دبیرخانه شود ترتیب اثر داده می‌شود و در صورتی که مدارک بعد ازتاریخ یاد شده فرستاده شوند به هیچ عنوان بررسی نشده و مورد تایید نخواهد بود.

واحدهای دانشگاهی باید بندهای بخشنامه و آیین‌نامه ابلاغی وزارت علوم را رعایت کنند.

مدارک و مستنداتی بررسی می‌شود که به صورت کامل از تارنمای ستاد هفته پژوهش و فناوری وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری به نشانی http:/rppc.msrt.ir دریافت و به همراه مستندات نامه (تکمیل پرسشنامه به صورت کامل و تایپ شده، درج امتیاز کسب شده، ارسال اصل مستندات، دو قطعه عکس و خلاصه سوابق علمی پژوهشی فرد برگزیده و cd تمام فایل‌های مربوط) و صورتجلسه‌ها که به امضای اعضای ستاد هفته پژوهش و فناوری استان رسیده باشد و از سوی آن استان در موعد مقرر تا تاریخ ۲۹ مهر ۹۶ به این معاونت پژوهش و فناوری فرستاده شود.

 

ارائه مقاله در مجلات معتبر

دکتر سید احسان رضوی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ، عنوان نمود : بر اساس آخرین بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی که از تاریخ 01/04/1394 لازم اجرا است و مصوبات شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه ، از این پس برای کسب نمره مقاله در پایان نامه های کارشناسی ارشد ، دکتری حرفه ای و رساله های دکتری تخصصی ، تنها مقالاتی که در مجلات با موضوع تخصصی مقاله پذیرش و چاپ می شوند ، قابل قبول خواهد بود. همچنین چاپ و یا پذیرش مقاله در مجلات ISI بدون ضریب تاثیر ((ISI Listed که دامنه وسیعی از علوم را در برمی گیرند و در سایت تامسون Zoological Record هستند به هیچ عنوان شامل دریافت نمره مقاله و تشویق نمی شوند.

دکتر رضوی عنوان نمود : مطابق مصوبه شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه ، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات انگلیسی زبان غیر ISI وISC  قابل قبول نبوده و به هیچ عنوان شامل نمره نمی باشند.

عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه به دانشجویان توصیه نمود ، حتماً قبل از ارسال مقاله ، به سایت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، سایت دفتر گسترش علم و علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی ، سایت تحصیلات تکمیلی واحد مشهد و سایت معاونت پژوهشی واحد مشهد مراجعه و از معتبر بودن مجله ای که قصد ارسال مقاله برای آن را دارند اطمینان حاصل نمایند ، وی تاکید نمود : دانشجویان حتماً باید قبل از ارسال مقاله به مجلات ، مجله را به تایید مدیر پژوهشی دانشکده رسانده و تایید کتبی مدیر پژوهشی دانشکده و مدیر کل پژوهشی دانشگاه را در تاریخ دفاع به نماینده تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارائه نمایند.

{

یادداشت؛

بزرگترین مشکل پژوهش در ایران نداشتن شبکه علمی است

دانشمند ایرانی یکی از موانع پژوهشی در کشور را نبود شبکه علمی دانست وگفت: اگر وزارتین علوم و بهداشت بتوانندانجمن های علمی راتقویت کنند، دانشمندان می توانند بایکدیگر تعامل داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر - علی اکبر صبوری، عضو  یک درصد دانشمند برتر جهان و رئیس موسسه بیوشیمی و بیوفیزیک: بزرگترین مشکلی که در کشور برای رشد علمی وجود دارد، نبود شبکه های علمی همانند کشورهای غربی است. با اینکه ما نقشه جامع علمی کشور را داریم اما این کافی نیست و ایجاد شبکه های علمی برای انجام فعالیت های علمی ضروری است.

یکی از بزرگترین مسائلی که باعث رشد و شکوفایی دانشمندان می شود تعامل علمی است تا آنها با یکدیگر همکاری کنند. شبکه های علمی می توانند محل مناسبی برای این تعاملات باشد.

ما آنطور که باید وارد شبکه های جهانی علم نشده ایم در حالیکه دانشمندان جوان و قوی در کشور ما خیلی زیاد هستند و باید بتوانند در یک شبکه علمی کار کنند تا وارد عرصه بین المللی شوند.

در کشورهای دیگر شبکه های علمی وجود دارد و باید در کشور ماهم تشکیل شود تا دانشمندانمان بتوانند در مجامع  علمی دنیا کار کنند.

پتانسیل علمی کشور بالا است و ما بعد از انقلاب از نظر علمی به خوبی پیشرفت کرده ایم. اکنون هم از نظر علمی قدرتمند هستیم و هیچ چیز کم نداریم. اما اگر وزارتین علوم و بهداشت بتوانند انجمن های علمی را تقویت کنند، دانشمندان ایرانی می توانند از این طریق به فدراسیون های بین المللی متصل شوند و به شبکه های جهانی ورود پیدا کنند.

بدین واسطه دانشمندان و محققان با تعاملات علمی گرد هم می آیند و به نتایج مطلوبی در حوزه علمی دست می یابند.

ا

اطلاعیه انجمن متخصصین مهندسی پزشکی کشور

بدينوسيله به اطلاع كليه علاقه مندان ميرساند، جهت اطلاع از آخرين بخش نامه ها و آيين نامه هاي مربوط به حوزه تجهيزات پزشكي و همچنين دوره هاي مرتبط با ناظرين فني در كانال رسمي متخصصين تجهيزات پزشكي (‌شعبه مشهد) به آدرس زيرعضو شويد و اين كانال را به دوستان خود نيز معرفي كنيد.

                                                                                             

http://Telegram.me/mashhadimedss

                                                                               

 

رونمایی از سامانه «آزاد اکسپو» همزمان با سالگرد تاسیس دانشگاه آزادسامانه فن‌بازار دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟سامانه آزاد اکسپو (AzadExpo) همزمان با سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی می‌شود. به گفته مسئولان دانشگاه، این سامانه به عنوان نمایشگاهی دائمی برای خرید و فروش محصولات فناورانه دانشگاه آزاد فعالیت خواهد کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مهم‌ترین بخش رونق فناوری در هر کشور تجاری سازی و انتقال دستاوردهای حاصل از آن است به نحوی که صاحبان سرمایه را به سرمایه‌گذاری در آن حوزه تشویق کند و متقابلا موجب رونق اقتصادی هر چه بیشتر کشور شود.

در میان روش‌های گوناگونی که برای تجاری‌سازی فناوری‌ها و محصولات معرفی می‌شوند، «فن‌بازار» به عنوان بستری قوی و ابزاری کارآمد برای توسعه و تبادل فناوری، عرضه و فروش فناوری و همچنین محلی برای شناسایی مشکلات و کاستی‌های موجود در صنعت معرفی می‌شود.

به طور خلاصه فن بازار دارای نقش‌های مهم زیر است:

۱. بهره برداری از فناوری و تست‌های استفاده‌نشده

۲. مبادله فناوری و نقش واسطه‌گری بین عرضه‌کنندگان و متقاضیان

۳. ارایه ارتباطات مرتبط با فناوری همچون شیوه‌های تجارت و تجاری‌سازی فناوری

۴. بازاریابی برای محصولات فناورانه

۵. خدمات مالی

باتوجه به موارد فوق، سامانه فن‌بازار دانشگاه آزاد اسلامی (Azadexpo) با بخش‌های امکان عرضه و تقاضای محصول در شاخه‌های مختلف صنعت و به صورت دانش‌بنیان و محصولات تجاری راه‌اندازی شده است تا بازاری مجازی برای خرید و فروش فناوری و محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

سال گذشته، دکتر میرزاده از ایجاد یک نمایشگاه دائمی از دستاوردهای پژوهشی قابل تبدیل برای تجاری‌سازی در دانشگاه آزاد اسلامی به نام Azad Expo خبر داده بود. به گفته رییس دانشگاه آزاد اسلامی، در آزاد اکسپو، تمام واحدهای دانشگاه، در راستای برنامه‌های اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی، نمونه‌های خود را که قابلیت تجاری‌سازی دارند عرضه می‌کنند.