پنج شنبه, 02 آذر 1396

کمپین دانشجویی در اعتراض به عدم تاثیر نمره پایان‌نامه در معدل کل
در کارشناسی ارشد، پایان نامه و موضوع شما به نوعی تخصص شما را نشان میدهد و اگر برای آن نمره ای در نظر گرفته نشود میل دانشجو به تحقیق و تلاش علمی را کم میکند. سوم اینکه، با توجه به امار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در اکثر استخدامی ها شدید به دانشگاه و نمره معدل اهمیت میدهند
 خبرنامه دانشجویان ایران: مدتی است که جمعی از دانشجویان با راه انداختن کمپینی خواستار اعمال نمره پایان نامه در کارنامه نهایی کارشناسی ارشد هستند.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های کشور در اعتراض به عدم احتساب نمره پایان‌نامه در معدل کارشناسی ارشد ناپیوسته، با ایجاد کمپینی خواستار اعمال نمره پایان نامه در کارنامه نهایی کارشناسی ارشد شدند.

عدم تاثیر نمره پایان نامه بر معدل کل دوره کارشناسی ارشد بنابر ماده 23 آیین‎نامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته مصوب شده شورای عالی برنامه‎ریزی آموزشی در سال 1394 است  که نمره پایان‌نامه دانشجویان ارشد ورودی سال تحصیلی 95-1394 و پس از آن، به صورت کیفی ارزیابی می‎شود.

این دانشجویان در نامه ای که خاطاب به مسئولان آموزش عالی منتشر کرده اند، آورده اند: "دانشجویان برای تهیه و ارائه پایان‌نامه خویش، زحمات فراوانی را به جان می‌خرند. اما متاسفانه طبق مقررات جدید، این تلاش بازتابی در کارنامه‌شان نخواهد داشت. به نظر می‌رسد این طرح در راستای کاهش انگیزه دانشجویان برای نگارش پایان‌نامه‌های دقیق و حساب‌شده باشد. یعنی تشویق آنان برای اتمام سریع‌تر دوره فوق‌لیسانس در عرض 4 ترم".

کمپین دانشجویی در اعتراض به عدم تاثیر نمره پایان‌نامه در معدل کل

در ادامه این نامه تصریح شده است: "می‌توان گفت این طرح به نوعی مکمل قانون سنوات است که در سال گذشته اعتراضات فراوانی را برانگیخت. علاوه بر این، اجرای چنین طرحی موجب کاهش معدل دانشجویان خواهد شد و امکان استخدام آنان را به مخاطره خواهد افکند. امیدواریم همبستگی دانشجویان در برخورد با این طرح آموزشی و دیگر طرح‌هایی که معیشت آنان را به مخاطره می‌اندازد، موجبات بهبود وضعیت زیستی و آموزشی آنان را فراهم آورد".

این دانشجویان معتقد هستند، "عدم محاسبه نمره پایان‌نامه در معدل کل تاثیر بسزایی دارد و با عنایت به این موضوع که معدل نهایی در فضای رقابتی بازار کار و همچنین مراحل بالاتر تحصیلی به عنوان معیاری برای سنجش فارغ التحصیلان محسوب می‌شود، عدم محاسبه نمره پایان نامه در میانگین کل می‌تواند منجر به سنجش نابرابر در میان فارغ التحصیلان این دوره نسبت به سال های قبل گردد.

اما در این میان این مسئله با واکنش هایی در فضای مجازی روبرو شده است، سالار یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد است، وی در گفتگویی با ما درباره اهمیت تاثیر نمره پایان نامه در کارنامه نهایی معتقد است: "یک اینکه، چون تعداد واحدهای کل در کارشناسی ارشد زیاد نیست و حدودا ۳۲ واحد است، وجود 6 واحد پایان نامه یعنی حدود 18 تا 19 درصد کل نمرات ارشد را به خود میگیرد، که در اکثر موارد نمره پایان نامه نمره بالایی است که میتواند معدل کل را بالا ببرد.

وی در ادامه می گوید: "دوم اینکه، در کارشناسی ارشد، پایان نامه و موضوع شما به نوعی تخصص شما را نشان میدهد و اگر برای آن نمره ای در نظر گرفته نشود میل دانشجو به تحقیق و تلاش علمی را کم می کند. سوم اینکه، با توجه به امار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در اکثر استخدامی ها شدید به دانشگاه و نمره معدل اهمیت می دهند".

کمپین دانشجویی در اعتراض به عدم تاثیر نمره پایان‌نامه در معدل کل

اما از سوی دیگر علیرضا یکی از دانشجویان ارشد نظر دیگری دارد، وی می گوید: "قانون فعلی اصولی تر است، هیچ جای دنیا پایان نامه نمره نداره یا اینکه نمرش در معدل تاثیر نداره؛ شما برای استخدام یا ادامه تحصیل هم که اقدام کنی باید نمره رو به صورت Thesis Excluded اعلام کنی، چون نمره پایان نامه با نمره درس هایی که پاس می شود فرق دارد.بنابر این قانون، قانون درستی هست و تغییر نمی کند".

رضا یکی دیگر از دانشجویانی است که موافق این طرح است، وی در گفتگویی با ما می گوید: " اگر برای اپلای میگین شما هر نمره ای بالای 16 بشوید GPA تان 4 میشه انقدا مشکل بغرنجی نمی خورید. بعدش یک نمره 6واحدی بین 16تا 20 گپ 4 نمرش عدد بزرگی توی 32 واحد نمی شود... اگر برای داخل کشورباشد وقتی نمره پایان نامه را به صورت جداگانه می زنند مستقیما چه کاری است".

البته در این میان دانشجویانی نیز هستند که از اعمال نمره پایان نامه در معدل کل خبر دادند، سینا می گوید: "من ترم پیش  دانش نامه ام را گرفتم اثری از معدل در آن نبود ولی در مدرک موقتم معدلم را نوشته بود ولی در ریز نمرات که از دانشگاه گرفتم معدل را با احتساب نمره پایان نامه بود".

کد خبرنگار : 16