سه شنبه, 04 مهر 1396
در پنجمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی؛

برنامه راهبردی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تصویب شد

خبرگزاری آنا: در پنجمین جلسه شوراری دانشگاه آزاد اسلامی،کلیات برنامه راهبردی حوزه معاونت پژوهش و فناوری و ماموریت‌ها و چشم انداز‌های آن مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این جلسه که عصر دیروز برگزار شد، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در سخنانی به برنامه‌ها، ماموریت‌ها و چشم انداز‌های این معاونت با توجه به اسناد بالادستی و اهداف کمی برنامه پنجم دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: طبق برنامه در خصوص مقالات ISI و نمایه بین المللی تاکنون 80 درصد، مقالات علمی و پژوهشی، 52 درصد و مقالات علمی و ترویجی، 10 درصد اهداف مورد نظر محقق شده است.

سرانه مقالات تولید شده در دانشگاه آزاد به ازای هر هیئت علمی 1/1 درصد است

وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد از نظر تولید علم در سطح کشور رتبه اول را دارد ،گفت: مجموع سرانه مقالات تولید شده به زبان فارسی و انگلیسی به ازای هر هیئت علمی 1/1 درصد است این در حالی است در 10 دانشگاه بر‌تر کشور سرانه نرخ تولید علم به اعضای هیئت علمی 4/4 است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از تحقق 64/7 درصد طرح‌های پژوهشی درون دانشگاهی و دسترسی به کتاب‌های الکترونیکی، تالیف شده و ترجمه شده در این دانشگاه خبر داد و گفت: سهم اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد در تولید و چاپ کتاب نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور پایین‌تر است.

تاسیس دو پارک فناوری در تهران

وی به تاسیس دو پارک فناوری در غرب تهران (منطقه گرم دره) و شرق تهران (پارک فناوری پردیس) تا سال آینده اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 92، 48 مرکز رشد تاسیس کرده است که تا پایان سال 93 این مراکز باید به 59 مرکز برسد.

واشقانی فراهانی، اهداف کلی حوزه معاونت پژوهش و فناوری را رسیدن به جایگاه بر‌تر و پیشتازی در تولید و گسترش علم به نفع جامعه دانست و گفت: ایجاد و گسترش زیر ساخت‌های پژوهشی با تاکید بر توسعه شبکه‌های آزمایشگاهی مجهز به دستگاه‌های مدرن با فناوری بالا ، مقدور خواهد بود.

تاسیس آزمایشگاه ملی در واحد تهران شمال

وی ادامه داد: تاسیس یک آزمایشگاه ملی در واحد تهران شمال در حال پیگیری است و پیش بینی ما این است که تعداد آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه آزاد تا پایان سال 93 به 40 مورد برسد.

به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، شناساندن جایگاه، ظرفیت و توانمندی‌های دانشگاه و افزایش تعامل با جامعه و صنعت از دیگر اهداف راهبردی است که مهم‌ترین دستاورد آن امضا توافق‌نامه با وزارت نفت و ماموریتی بود که بر عهده دانشگاه آزاد در خصوص دو میدان نفت و گازی گذاشته شد، بود.

اهداف اصلی و راهبردهای اجرایی در حوزه معاونت پژوهشی

وی، اهداف اصلی و راهبردهای اجرایی در حوزه معاونت پژوهشی را افزایش کیفیت و اثر بخشی پژوهش، تعیین زمینه‌های پژوهشی اولویت دار، افزایش ظرفیت پژوهشی، ایجاد محیط پژوهشی پویا برای برتری دانشگاه، بالابردن اثر بخشی پیوند با جامعه، صنعت و دولت، پیشتازی در تبادل و بسیج دانش- جهانی سازی وسامان دهی نظارت و کنترل سازمانی دانست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد،گفت: کشور ما به لحاظ تولید علم و شاخص تولید مقاله در منطقه رتبه اول و در سطح بین المللی در سال 2013 رتبه 17 را داشته است و از نظر فناوری رتبه 97 بین المللی و از نظر GDP (تولید ناخالص داخلی) رتبه 102 را دارد، بنابراین بین تولید علم و تبدیل آن به ثروت و اقتصاد دانش بنیان فاصله داریم.

واشقانی فراهانی با تاکید بر پژوهش‌های زیست فناورانه ، علوم نوین و مهندسی پزشکی بر جذب هیئت علمی و اجرای آیین نامه جدید پسا دکتری تاکید کرد و گفت: باید توازن بین پژوهش‌های بنیادی و کاربردی ایجاد شود.

وی یکی از راهکار‌های اساسی برای شکل گرفتن دانشگاه مبتنی بر آموزش و پژوهش محور را شناسایی ظرفیت‌ها و قرار دادن منابع اطلاعاتی به طور کامل و دقیق دانست و گفت: انتشار مجلات علمی پژوهشی معتبر در سطح ملی و بین المللی از شاخص‌های مهم ارزیابی حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی است.