جمعه, 04 فروردين 1402
صفحه نخست

faculty members

 

معرفي 1معرفي 1

 

 

كارشناسي ارشد

دكتري

 معرفی رشته گرايش هاي گروه‌ مهندسی­ پزشکی

باليني-بيوالكتريك-بيومكانيك

دانشگاه آزاد اسلامی-واحد  مشهد

                                      تلفن و نمابر:         6629467-0511

website Address: http://bme.mshdiau.ac.ir

E-mail: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

به حول و قوه الهی گروه مهندسی­ پزشکی در سال 1382 به عنوان اولین و تنها مرکز آموزش عالی مهندسي پزشكي در شرق کشور فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در رشته مهندسي پزشكي گرایش بیوالكتریك در مقطع کارشناسی­ارشد آغاز كرد. در سال 1384 و پس از فراهم آوردن شرایط لازم، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی مهندسي پزشكي گرایش بیوالكتریك نیز آغاز شد. همچنين در سال 1389 دو گرايش كارشناسي مهندسي پزشكي-بيومكانيك و مهندسي پزشكي-باليني به گرايش­هاي داير اضافه گرديد.

در حال حاضر این گروه با 10 دوره پذیرش دانشجو در مقطع كارشناسی­ارشد (7 دوره فارغ­التحصیل)، 8 دوره دانشجو در مقطع کارشناسی مهندسي پزشكي-بيوالكتريك (4 دوره فارغ­التحصیل) و 3 دوره كارشناسي مهندسي پزشكي گرايشهاي بيومكانيك و باليني فعالیت دارد.

درسال1391با توجه به افزايش تعداد دانشجويان و در راستاي چشم‌انداز گروه براي فراهم‌آوردن مقدمات ايجاد دانشكده مهندسي پزشكي، با درخواست گروه براي تفكيك سه گرايش به سه‌ گروه مستقل موافقت گرديد.

فضاها و امكانات آزمایشگاهی

گروه مهندسي پزشكي از ابتدای راه­اندازی با تأسیس و تجهیز آزمایشگاه تخصصی، زمینه فعالیت علمی پژوهشی را برای دانشجویان فراهم آورده است. این آزمایشگاه یكی از مجهزترین آزمایشگاه‎های مهندسي پزشكي كشور بوده و دارای تجهیزات مختلف ثبت، اندازه‎گیری و پردازش سیگنال‎های حیاتی، ثبت تصویر، تجهیزات پزشكی و امكانات كامپیوتری بسیار خوب می‎باشد. اتصال به خطوط پر سرعت اینترنت از دیگر ویژگی­های این آزمایشگاه می­باشد. با توجه به اهمیت صحت و كیفیت در عملكرد تجهیزات پزشكی، كالیبراسیون این تجهیزات از برنامه‎های كاری این گروه می‎باشد كه در این زمینه علاوه بر تشكیل آزمایشگاه كالیبراسیون، انجام آزمون‎های ایمنی الكتریكی، كالیبراسیون تجهیزات ثبت ECG و تدوین استانداردهای مربوط انجام شده است.

در مقطع كارشناسی، علاوه بر امکان استفاده از آزمایشگاه­های گروه برق، گروه دارای آزمایشگاه مدار و الکترونیک پزشکی است که در آن مجموعه آزمایشگاه‎های مدارهای الكتریكی، الكترونیك1و2، مدارهای منطقی، معماری كامپیوتر و ریزپردازنده ارائه می­گردد. همچنین آزمایشگاه اختصاصی فیزیولوژی با گرایش مهندسي پزشكي از ویژگی‎های استثنائی گروه است كه دارای تجهیزات پیشرفته ثبت و اندازه‎گیری سیگنال‎های فیزیولوژی مبتنی بر كامپیوتر می‎باشد. گروه با راه­اندازی و تجهیز اتاق پروژه، امکان اجرای پروژه­های عملی برای دانشجویان کارشناسی فراهم آورده است.

فعالیت های علمی- پژوهشی

انجام پروژه‎های تحقیقاتی و كاربردی با تأكید بر نیازهای داخلی سرلوحه فعالیت‎های علمی­پژوهشی گروه مهندسي پزشكي است که در این راستا «مرکز تحقیقات مهندسي پزشكي» شروع به کار نموده است. تاکنون پروژه‎های كارشناسی­ارشد اجرا شده در زمینه­های فعالیت­های تخصصی گروه بوده است كه شامل حوزه­های ذیل می­باشد:

-   تجزیه و تحلیل فرآیندهای مغزی (حافظه، توجه، بیهوشی، هوشیاری بالا و BCI)

-   پردازش و شناخت سیگنال های حیاتی (ERP, EEG و ECG)

-   پردازش و شناخت سیگنال‎های صوتی (صحبت، PCG، تنفس)

-   فناوری اطلاعات و ارتباطات پزشكی (Telemedicine و E-Health)

-   بیوفیدبك

چشم انداز

چشم­انداز گروه مهندسي پزشكي «قطب علمی مهندسي پزشكي زیستی منطقه در جهت تأمین سلامت عمومی جامعه و تولید علم» می‎باشد. در این راستا راه­كارهای عملیاتی و برنامه­های گروه تعیین و تدوین شده است و از آن جمله موارد زیر می­باشد:

-   راه‎اندازی رشته مهندسی پزشکی در كلیه گرایش‎ها (بیوالكتریك، بیومكانیك و بیومتریال و بالینی) در كلیه مقاطع (كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا)

-   توجه به دانش و مهارت‎های نوین در فعالیت‎های آموزشی و پژوهشی

-   ایجاد محیط علمی و خلاق برای تربیت دانش آموخته كارآفرین

-   حركت در راستای فرهنگ سازی و فرهیخته كردن جامعه دانشگاهی

-   تجزیه و تحلیل سیگنال‎های سایكوفیزیولوژیكی

-   طراحی و ساخت ابزار­دقیق پزشكی (سیستم‎های ثبت سیگنال حیاتی)

-   تشخیص و كنترل دیابت

-  

-   ایفای نقش برتر در تولید علم

خدمات گروه

-   خدمات مشاوره علمی­تخصصی (در زمینه­های مختلف مهندسي پزشكي، كارگاه‎های آموزشی، دوره‎های تخصصی)

-   خدمات پشتیبانی تخصصی (خدمات آزمایشگاهی، خدمات كارگاهی، خدمات علمی و ...)

-   كالیبراسیون تجهیزات پزشكی بیمارستانی

-   اجرای پروژه‎های علمی پژوهشی

معرفی اعضای گروه‌هاي مهندسي پزشكي

مدیر گروه مهندسي پزشكي-بيوالكتريك (كارشناسي و كارشناسي ارشد):   دکتر مهدي آذرنوش

مدیر گروه مهندسي پزشكي-باليني:           مهندس محمد راوري

مدیر گروه مهندسي پزشكي-بيومكانيك:    دكتر فرامرز فيروزي

معاون گروه مهندسي پزشكي-بيوالكتريك: دكتر مجيد قشوني

اعضاي هيأت‌علمي

دكتر سیدمحمدرضا هاشمی­ گلپایگانی

مهندسی برق­- مهندسی پزشکی

دكتر محمدعلي خليل ­زاده

مهندسي برق- مهندسي پزشكي

دكتر مهدي آذرنوش

مهندسی پزشکی- بیوالكتريك

دکتر فرامرز فیروزی

مهندسی پزشکی- بیومكانیك

دكتر بهروز سپهری

مهندسی پزشکی- بیومكانیك

دکتر حميدرضا كبروي

مهندسی پزشکی- بیوالكتريك

دكتر سیداحسان تهامی

مهندسی پزشکی- بیوالكتریك

دكتر محمدمهدی خلیل­ زاده

مهندسی پزشکی- بیوالكتریك

مهندس وحيدرضا سبزواري

مهندسی پزشکی- بیوالكتریك

 مهندس محمد راوري

 مهندسی پزشکی- بیوالكتریك

دكتر مجيد قشوني

مهندسی پزشکی- بیوالكتریك

كارشناسان آزمايشگاه هاي گروه هاي مهندسي پزشكي

مهندس وحید رضائی                          مهندسي برق- الكترونيك-دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي

مهندس مهدی بهلوری                        مهندسي برق- الكترونيك-دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي  برق- الكترونيك

كارشناسان امور آموزشي گروه

آقای محمود نجاتی        كارشناس امور آموزشي (کارشناسی و ارشد بيوالكتريك)

آقای رضا محمديان        كارشناس امور آموزشي (گروه باليني و گروه بيومكانيك)

تاریخچه‎ی مهندسي پزشكي

ظهور اولیه مهندسي پزشكي قدمتی چند هزار ساله دارد و شواهد تاریخی نشان می­دهد که ایرانیان باستان از جمله اولین مللی بوده­اند که برای معلولین جنگی پاهای مصنوعی می­ساخته­اند. از نظر آکادمیکی، آموزش مهندسي پزشكي به شکل جدی و رسمی در سطح دانشگاهی از دهه­ی 50 قرن بیستم آغاز گشت و علیرغم این قدمت نسبتاً طولانی و برخلاف بسیاری از رشته­های کلاسیک مهندسی که دوران اوج محدودی را سپری نموده­اند، به علت ماهیت چند بعدی این رشته، امروزه مهندسي پزشكي یکی از رو به رشدترین رشته ها در دنیا بوده و روز به روز توجه محققین بیشتری را به خود جلب می نماید، به طوری که در دهه­ی گذشته شمار دانشگاه­هایی که تنها در آمریکا این رشته را ارائه می­دهند از حدود چهل دانشگاه به بیش از یکصد دانشگاه افزایش یافته و در بسیاری از این دانشگاه­ها دانشکده­ای مستقل به مهندسی پزشکی اختصاص یافته و دوره­های کارشناسی نیز ارائه می­گردد.

فعالیت امروزی این رشته در قرن بیستم با کشف و ثبت سیگنال الکتریکی قلب آغاز شد و فعالیت مؤسسات مهندسي پزشكي و اولین انجمن و کنفرانس خاص این علم در نیمه­ی اول قرن بیستم رخ داد. در ایران نیز این علم در سال 1366 با اجرای پروژه دست سیبرنتیك توسط آقای دكتر هاشمی­گلپایگانی و تأسیس آزمایشگاه مهندسی پزشكی بنیان نهاده شد و در سال 1371 دانشکده مهندسي پزشكي دانشگاه امیرکبیر با گرایش بیوالکتریک شروع به کار نمود و از سال 1374 اولین دوره دانشجویان کارشناسی (با گرایش بالینی) پذیرفته شدند.

مهندسي پزشكي چیست؟

این رشته از نظر کاربردی به کار­گیری مناسب علوم مهندسی در پزشکی است به نحوی که بتوان از آمیزش و تلفیق این دو زمینه به مواردی همچون طراحی، ساخت، نگهداری و بهره­برداری وسایل و تجهیزات پزشکی با روش­های پیشرفته و تکنیک­های مهندسی دست یافـت. مهندسي پزشكي به شکلی وسیع و منسجم از رشته­های مهندسی دیگری چون الکترونیک، مکانیک و مواد بهره می­جوید. همه­ی کشورها ناچارند از مصنوعات مهندسی پزشکی استفاده کنند. این وسایل و تجهیزات حجم بسیار زیادی از بودجه­های بیمارستان و درمان (حدود30% از هر تخت) را می­طلبند. البته این رشته­ی چند زمینه­ای دارای اثرات کاربردی و ثمردهی دیگری هم هست. مثل ساخت اندام­های مصنوعی و وسایلی که به معلولان، نابینایان، ناشنوایان و معلولان جسمی از پا کمک می کنند.

در مهندسي پزشكي از مدل­سازی سیستم­های بیولوژیکی، شناسایی عملکرد و رفتار این سیستم­ها و نیز شناخت برخی از این رفتارها که از طرق دیگر قابل پیش بینی و اندازه­گیری نیستند، بحث می­شود. در مهندسي پزشكي همچنین می­توان از ابعاد دیگر نظیر اطلاع­رسانی، سیستم­های کمک درمانی با استفاده از بانک­های اطلاعاتی بیماران و سوابق بیماری آنها و نیز پرستار الکترونیکی نام برد. بنابراین جایگاه مهندسي پزشكي استفاده از علوم و نیروهای متخصص علوم مهندسی است که با فضاهای پزشکی و کلینیکی آشنایی دارند و می­توانند این علوم را در فضای پزشکی به خوبی به کار گیرند.

گرایش­ها و زمینه های تخصصی و مرتبط با این رشته کدامند؟

در زمینه مهندسی­پزشكی هر روز ابداعات وسیعی صورت می­گیرد كه با توجه به دامنه گسترده­ی این رشته و پیشرفت علوم و تکنولوژی و نیاز­های جامعه، در سطح دنیا به گرایشات متعددی تقسیم می­شود و به معرفی مختصر هر یک از شاخه­های تخصصی اصلی و مرتبط با مهندسي پزشكي می پردازیم:

بیوالکتریک (Bioelectric): همانطور که از عنوان بیوالکتریک پیداست، حد واسط و حلقه­ی اتصالی است بین فرآیند های الکتریکی و بیولوژیکی. به تعبیر دیگر، سیستم­ها، دستگاه­ها و تکنیک­هائی هستند که دارای ماهیت الکتریکی­اند و می­توانند در حوزه­ی پزشکی به کار گرفته شوند. در این زمینه می­توانیم بسیاری از دستگاه­هایی را نام ببریم که در آزمایشگاه­ها و بیمارستان­ها مورد استفاده قرار می­گیرند. در واقع یک مهندس بیوالکتریک علاوه بر این که به تمام گرایشهای مهندسی برق (به ویژه گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی و گرایشهای کنترل و مخابرات در مقاطع بالاتر) با دیدگاهی از حوزه علم خود نظر دارد، از برخی از شاخه های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز در حیطه علم مهندسی پزشکی یاری می جوید. در زمینه­ی شاخه­های مطرح در بیو­الکتریک در مجموع می­توان از چهار حوزه­ی تقریباً مشترک ابزار دقیق، کنترل، مدل­سازی و پردازش­سیگنال نام برد که این حوزه­ها خود نیز به زیر­مجموعه­های متعددی تقسیم می­شوند. اهم حوزه هایی که یک مهندس بیوالکتریک در آن فعالیت می کند عبارتند از:

1- پردازش سیگنال­های حیاتی: پردازش علائم حیاتی یكی از گسترده‌ترین مباحث موجود در فعالیت‌های گرایش بیوالكتریك است. این مبحث در واقع بخشی از مبحث كلّی «پردازش سیگنال» است كه مورد بررسی و استفاده بسیاری از گرایش‌های مهندسی، به ویژه مهندسی مخابرات و الكترونیك می‌باشد، امّا بنا به ماهیت خاص سیگنال مورد پردازش در كارهای پزشكی، توجه به نكات خاصی در پردازش سیگنال‌های حیاتی الزامی است كه به این مبحث موجودیت خاص و ویژه‌ای داده است. همچنین در تمامی موارد ثبت سیگنال، دادة اخذ شده دارای نویزها و آرتیفكت‌های مختلف است كه لازم است قبل از هر كاری بر روی سیگنال، این زواید از آن حذف شوند. از این رو مبحث حذف نویز، یا در حالت كلی‌تر، بهبود كیفیت سیگنال از جمله مباحث مهم در پردازش سیگنال است.

2- پردازش تصاویر پزشکی و سیستم های تصویر برداری: تصاویر پزشكی با توجه به آنكه وضعیت بدن را به صورت دو بعدی و حتی سه بعدی (به­وسیله كامپیوتر) نشان می‌دهند، یكی از مهمترین وسایل تشخیص برای پزشكان هستند كه همواره بخش عظیمی از تحقیقات را به خود اختصاص داده‌اند. سیستم­های تصویر برداری را می توان به گروههایی شامل روشهای اشعه ایكس (رادیوگرافی، فلوئورسكوپی و CT)، روش مغناطیسی MRI، پزشكی هسته‌ای و روش‌های ماوراء صوت تقسیم كرد. تصاویر حاصله در روشهای فوق عموماً و به صورت خام قابل استفاده نیستند، لذا پردازشهای وسیع و گسترده‌ای روی آنها صورت می‌گیرد.

3- پردازش صوت وگفتار و طراحی سیستم های گفتار درمانی و کمک همراه معلولین گفتاری: گفتار یکی از علایم بسیار مهم زیستی است که از هوشمندترین موجود روی زمین، یعنی انسان صادر می‌گردد. با توجه به توسعة وسیع سیستم‌های کامپیوتری و اهمیت روزافزون انواع پردازش‌های صوتی و گفتاری در جهان امروز و ارتباط تنگاتنگی که ویژگی‌های گفتار تولید شده با خصوصیات آناتومیک و عصبی دستگاه تولید گفتار و همچنین چگونگی عملکرد سیستم اعصاب مرکزی او دارد، اهمیت پرداختن به این مقولة پرکاربرد مهندسی در دانشکدة مهندسی پزشکی ظاهر می‌گردد. موارد دیگر مربوط به این رشته، طراحی و ساخت وسائل و تجهیزات تشخیصی مثل شنوائی سنجی و ثبت و پردازش سیگنال‌های برانگیختة شنوائی، انجام پردازش های لازم در اعضای مصنوعی شنوائی مثل حلزون مصنوعی گوش و ساخت دستگاه‌هائی است که به کمک افراد لال و یا دارای مشکلات حاد گفتاری بیایند و به صورت دستگاهی کمک همراه معلول و یا کمک درمان او عمل نمایند.

4- مدلسازی سیستم های بیولوژیک: مطالعه، تحلیل و مدلسازی سیستم‌های بیولوژیکی در عین اینکه راهگشای پیشرفت فنی و علمی در دیگر شاخه های رشتة بیوالکتریک می باشد، به صورت ایده بخشی قوی برای انجام ابداعات در شاخه‌های دیگر علوم مهندسی مثل رشتة پردازش سیگنال، مخابرات و کنترل عمل می‌کند. اهمیت این شاخه از گرایش بیوالکتریک از زیربنائی بودن آن برای دیگر شاخه‌های این گرایش نشأت می‌گیرد. سیستم های بیولوژیک دارای ساختارهای فیزیولوژیک و کنترلی بسیار پیچیده و کارآ میباشند. تحلیل و مدلسازی کیفی و کمّی آنها در اکثر موارد فاصلة فوق‌العاده‌ای نسبت به آنچه که در واقع است، می‌گیرد، ولی حرکت در این جهت علاوه بر اینکه به مدل‌هائی مهندسی منجر می‌شود که قابل استفاده در بخش‌های دیگر مهندسی بیوالکتریک هستند، ایده بخش ابداع روش‌های قوی تر در شاخه‌های دیگر مهندسی نیز میباشد. برای مثال مدل‌های مهندسی مثل شبکه‌های عصبی مصنوعی و بسیاری از پردازشگرها و کنترلرهای هوشمند، ایدة اولیة خود را از چگونگی عملکرد سیستم‌های بیولوژیک و زنده اخذ نموده‌ و می‌نمایند. مدلسازی سیستم‌های بیولوژیک محدود به دایرة خاصی نیست و از مدلسازی کمّی و کیفی یک سلول تا مدلسازی سیستم اعصاب مرکزی انسان، یعنی مغز، ادامه می‌یابد.

5- طراحی بخش های الکترونیکی و کنترل اعضاء و اندام مصنوعی و ساخت وسایل توانبخشی: از بخش های مهم و تخصصی رشتة مهندسی پزشکی طراحی و ساخت اندام مصنوعی است. در این راه علاوه بر تخصص‌های بیومکانیک جهت طراحی و ساخت بخش‌های مکانیکی اندام مصنوعی و بیومواد جهت سازگار ساختن آنها با ویژگی‌ها و حساسیت‌های اندام طبیعی که در مجاورت آنها قرار می‌گیرند، در مواردی که اندام مصنوعی از نوع فعال هستند، نیازمند مدارات الکتریکی، الکترونیکی و دیجیتالی می­باشند. از این نوع اندام مصنوعی برای مثال می‌توان از دست و پای مصنوعی فرمان‌پذیر، حلزون مصنوعی گوش و چشم مصنوعی نام برد که همگی از فن‌آوری‌های بسیار پیشرفتة روز استفاده می‌کنند. طراحی و ساخت این گونه وسایل، یکی از جالب‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های فنی و پژوهشی مربوط به گرایش مهندسی بیوالکتریک است.

6- ثبت سیگنال های حیاتی و طراحی سیستم­های مانیتورینگ بیمارستانی: این بخش مربوط به طراحی و ساخت وسایلی جهت ثبت داده‌ها و علائم حیاتی از بیمار می­شود. با توجه به توانایی‌ها و گسترش روزافزون فن‌آوری دیجیتال، این سخت افزارها غالباً به كامپیوتر متصلند و لذا تولید مدارهای واسط مناسب بوسیلة فن‌آوری روز یكی از زیر مجموعه‌های مهم تحقیقاتی در این مقوله محسوب می‌شود. با توجه به حجم بسیار بالای استفاده از تجهیزات مانیتورینگ و ثبت داده در محیط‌های بیمارستانی، از جمله اتاق­های عمل، آی‌سی یو، سی‌سی‌یو و آزمایشگاه‌های ثبت نوارهای قلبی و مغزی، اهمیت اقتصادی تولید چنین تجهیزاتی آشکار می‌گردد و ارزش کار مهندسی و تحقیقاتی بر روی این گونه وسایل را نشان می‌دهد.

7- طراحی و ساخت سیستم­های درمانی و آزمایشگاهی پزشکی: در این بخش تجهیزات فراوانی وجود دارد كه برخلاف موارد بیان شده كه در تشخیص كاربرد داشتند، در درمان بیماریها كاربرد دارند و با وجود نیاز فراوان به آنها در نقاط مختلف كشور، تا كنون در كشور ساخته و به صورت عمده عرضه نشده‌اند. محققان و متخصصان بیوالكتریك قادرند به ساخت اینگونه تجهیزات و یا تا حدامكان تولید داخل نمودن آنها اقدام نمایند. مواردی از این دست را می‌توان به شرح زیر ذكر كرد: سنگ شكنهای كلیه، تجهیزات فیزیوتراپی و كایروپراكتیك، تجهیزات رادیوتراپی، لیزرها.

8- طراحی و ساخت سیستم­های انفورماتیک پزشکی: امکان فعالیت مهندسان بیوالکتریک در حوزه های گسترده ای نظیر طراحی بانکهای اطلاعاتی پزشکی، طراحی سیستم­های مورد نیاز در مانیتورینگ و یا جراحی بیمار از راه دور، ایجاد شبکه های تبادل اطلاعاتی بین مراکز آموزشی- درمانی و بیمارستانهای کشور جهت کنترل بیماریهای مسری، انتقال بیماران و ... وجود دارد که نیازمند همکاریهای بین بخشی گسترده ای در سطح کشور می باشد.

بیومکانیک (Biomechanics): به استفاده از مکانیک کلاسیک (استاتیک، دینامیک، هیدرولیک، ترمودینامیک و ...) در زمینه های مهندسی پزشکی و بررسی حرکت تغییرات مواد جریان های درون بدن و طرح آنها و انتقال مواد شیمیایی در محیط­های بیولوژیکی می پردازد. پیشرفت در این شاخه به ساخت قلب مصنوعی، دریچه های قلب، مفاصل مصنوعی، درک بهتر از عملیات و کارکرد قلب، ریه، شریان­ها، مویرگ­ها، استخوان­ها، غضروف­ها، تاندون­ها، دیسک­های بین مهره­ای و پیوندهای سیستم اسکلتی- عضلانی بدن شده است.

بیومواد (Biomaterials): کاربرد این گرایش استفاده از بافت­های زنده و مواد مصنوعی و کاشت آنها در بدن است. انتخاب مواد صحیح برای کاشت و پیوند در بدن انسان و یکی از حساس­ترین و مشکل­ترین عملیات مهندسي پزشكي است. آلیاژهای فلزی، سرامیک­ها، پلیمر­ها و کامپوزیت­ها از مواد مورد استفاده در کاشت بافت­های مصنوعی هستند. این­گونه مواد باید غیر­سمی، غیر­سرطان­زا و از نظر شیمیایی غیر­فعال، بادوام و دارای قدرت مکانیکی کافی باشند تا بتوانند در مقابل نیروها و عوامل مختلف در طول زندگی مقاومت کنند. مواد جدیدتر، از سلولهای زنده تشکیل می شوند تا بتوانند شرایط بیولوژیکی و مکانیکی طبیعی تری برای بافت های زنده فراهم کنند.

مهندسی بالینی (Clinical engineering): به­کارگیری تکنولوژی در فرآیند های بیماری و بالینی است. متخصصان این رشته همراه با گروهی متشکل از پزشکان، پرستار­ها و تکنسین ها یک تیم درمانی را تشکیل می­دهند. مهندس­پزشک بالینی مسؤول خرید، نگهداری، تعمیر، بررسی اطلاعات کامپیوتری، تجهیزات پزشکی، ابزار کسب اطلاعات حیاتی و ... است. آنها همچنین تجهیزات مورد نیاز پزشکان و بیمارستان را در زمینه­های خاص، طراحی یا تطبیق می­دهند. تمامی این موارد مستلزم بهره­گیری از سیستم­های کامپیوتری، به­همراه تجهیزات و نرم­افزارهای طراحی شده برای کنترل این تجهیزات و جمع­آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنهاست. مهندس پزشک بالینی باید همواره از آخرین تکنولوژی­های مربوط به درمان و مراقبت­های پزشکی بهره­گیری کند.

مهندسی سلول ، بافت و ژنتیک (Cellular & Genetic engineering): این گرایش بیشتر به تحقیق در زمینه مسائل پزشکی در گستره میکروسکوپیک می پردازد. در این شاخه تخصص در آناتومی، بیو شیمی و مکانیک سلولی و ساختارهای درون سلولی، برای درک بیشتر از فرآیند های بیماری و توانایی داخل شدن به بخش های ویژه سلول لازم است. با این قابلیت می­توان طرح­ها و ابزارهای مینیاتوری ساخت که توانایی شبیه­سازی فرآیندهای سلولی و تعیین دقیق موضع بیماری و جلوگیری از عملکرد و فرآیندهای بیماری را داشته باشند.

تصویرگری پزشکی (Medical Imaging): در این رشته اطلاعات جمع آوری شده از تغییرات پدیده های فیزیكی در بدن (مانند الكتریسته، مغناطیس، صوت، گرما و ...) را با بهره گیری از تكنولوژی تحلیل و پردازش الكتریكی و سرعت بالای آن، تجزیه و تحلیل می كنند و بصورت یك تصویر در می­آورند. اغلب این تصاویر را می توان با اعمال غیر تهاجمی (اعمالی كه به بیمار هیچ آسیبی نرساند) به دست آورد، به نحوی كه هیچ اثر و دردی برای بیمار نداشته باشد و بر عكس روشهای تهاجمی، بسیار قابل تكرارند.

طراحی اندام­های مصنوعی و دستگاه­ها (Orthopaedic Bioengineering): با استفاده از روشهای مهندسی و محاسبات مکانیکی به بررسی اعمال و کارکرد استخوان­ها، مفاصل و عضلات می پردازد و می­تواند مفاصل را طراحی کند. متخصص این رشته اصطکاک روان سازی و فرسایش طبیعی مفاصل مصنوعی را بررسی می کند و فشارهای وارد بر سیستم عصبی- اسکلتی بدن را تجزیه و تحلیل می نماید. او درباره مواد بیولوژیکی و مصنوعی جدیدتر برای جایگزینی استخوان­ها، غضروف­ها، تاندون­ها و دیسک­های بین مهره­ای تحقیق می­کند.

مهندسی توانبخشی (Rehabilitation Engineering): یك شاخه جدید و توسعه یافته مهندسی پزشكی است. متخصصان این رشته به بالا بردن توانایی ها و بهبود بخشیدن به كیفیت زندگی افراد كمك می كنند. آنها به اصلاح منازل، محلهای كار، حمل ونقل و ... می پردازند و با توجه به پیشرفت تكنولوژی به طراحی محل های جدید و روشهای نوین برای سكونت، ارتباطات و ... كمك می نمایند. این افراد همچنین با استفاده از سخت افزارها و نرم افزارهای كامپیوتری و بهره گیری از دانش روز، مردم را در برابر مشكلات بالینی یاری می كنند.

تمامی گرایشهای گفته شده دارای ارتباطی تنگاتنگ با یكدیگر هستند. در بیشتر موارد مهندس پزشك كه در یك زمینه كار می كند، به دست­آوردها و اطلاعات موجود در زمینه های دیگر مهندسی پزشكی احتیاج دارد. به عنوان مثال طراحی یك استخوان لگن مصنوعی، به داشتن اطلاعاتی درباره آناتومی، بیو مكانیك استخوان، تحلیل راه یافتن و سازگاری مواد نیاز دارد. مثلاً طراحی یك دستگاه محرك الكتریكی عضلات فلج برای حركت و كنترل آن ها، به آشنایی با رفتار سیستم عضلانی - اسكلتی انسان نیاز دارد.

همچنین سایر تخصص­هایی که در ارتباط تنگاتنگی با مهندسي پزشكي می­باشند عبارتند از:

بیوانفورماتیك: طراحی و استفاده از ابزارهای كامپیوتری برای جمع­آوری و آنالیز اطلاعات پزشكی

بیوتكنولوژی: استفاده از ارگانیزم­های زنده برای تولید یا تغییر مواد و یا بهبود محصولات گیاهی و حیوانی

فناوری اطلاعات: استفاده از سیستم­های مخابراتی در مهندسی­پزشكی و واقعیت مجازی

رباتیك: استفاده از ربات­ها برای كمك به تیم پزشكی برای برنامه ریزی و یا انجام جراحی

مهندسی عصبی: زمینه­ای بین رشته­ای كه با بررسی سیستم­های عصبی در مغز و ایجاد ارتباط بین سیستم عصبی و سیستم­های الكترونیكی برای ایجاد پلی ارتباطی بین مغز و كامپیوتر

میکروالکترومکانیک: تركیبی از المان­های الكتریكی، سنسورها، عملگرها و المان­های مكانیكی كه روی یك قطعه سیلیكون ساخته می­شوند.

هدف از تأسیس مقطع کارشناسی مهندسی پزشکی چیست؟ و چه توانایی های مورد نیاز است؟

از تأسیس مقطع کارشناسی مهندسي پزشكي دو هدف دنبال می­شود، یکی اینکه دانشجویان در دوره­ی کارشناسی، برای انجام دادن تحقیقات و رفتن به مقاطع بالاتر و پرداختن به کارهای پژوهشی در سطح گسترده­تر در آن رشته آماده می شوند. هدف دیگر بیانگر نیاز و ضرورت وجود مقطع کارشناسی به تنهائی است و می­توان گفت هدف این دوره تربیت متخصصانی است که با هر دو زمینه­ی مهندسی و پزشکی آشنایی نسبی پیدا کنند و بتوانند در زمینه­ی طراحی، بهره برداری، مدیریت و نگه­داری از سیستم­های مربوط، به فعالیت بپردازد و وظایف زیر را به عهده گیرد:

الف) نصب و راه­اندازی دستگاه­ها، وسایل پزشكی و تجهیزات فنی بیمارستان­ها.

ب) تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی.

ج) مشاوره فنی در سفارش و خرید دستگاههای پزشكی.

د) كمك در به كارگیری بهینه از دستگاههای پزشكی.

ه) همكاری در طراحی دستگاههای پزشكی.

و) همكاری در طرحهای تحقیقاتی پزشكی.

ز) مسوولیت فنی و مهندسی بیمارستان.

ح) ساخت وسایل و تجهیزات بیمارستانی.

دانش­آموختگان باید بسیاری از مسائل را هنگام کار بیاموزند. بنابراین کارشناسان ما با مدرک کارشناسی محدودیت­های زیادی دارند، ولی هدف از آموزش در مقطع کارشناسی، آموختن مسائل کاملاً تخصصی نیست و آموزش به شکل تخصصی د­ر مقاطع بالاتر دنبال می­شود. در راستای رسیدن به این اهداف انتظار می­رود دانشجو دارای توانایی­های زیر باشد:

1- توانایی علمی: دانشجوی این رشته لازم است در دروس ریاضی و فیزیك قوی باشد زیرا باید دید پایه ای قوی در مهندسی الكترونیك داشته باشد یعنی با كوشش و مطالعه بسیار هم در دروس اصلی رشته الكترونیك و هم در دروس تخصصی خود توانمند باشد. همچنین باید ذهنی خلاق همراه با قدرت خلق، آفرینش و ابداع مدلها داشته باشد تا نمونه های متفاوت در زمینه آلات و وسایل پزشكی را بسازد.

2- توانایی جسمی: دانشجوی این رشته باید محیط كار بیمارستانی را دوست بدارد یعنی علاقه مند باشد كه در بیمارستان و یا محیط های مرتبط فعالیت كند. داوطلبان این رشته باید با تمایل و رغبت شخصی آن را و محیط كار آن را انتخاب نمایند.

نوع دروس و زمینه تحصیلات آتی رشته به چه صورت است؟

با شناسایی تقسیمات مختلف این رشته و شاخه­های مربوط به آن به طور کلی سه شعبه­ی مشخص تحت عنوان مهندسی پزشکی تعریف گردیدند که عبارت بودند از: بیوالکتریک، بیومکانیک و بیومواد. امروزه در دنیا این سه گرایش با نام مهندسي پزشكي، در مقاطع مختلف تحصیلی به کار پرداخته، رشد کرده و به نتایج قابل توجهی نیز دست یافته­اند. در کشور ما نیز برای این گرایش­ها در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برنامه­ریزی شده است.

گرایش بیوالکتریک حدود 80% دارای دروس مهندسی الكترونیك است و لذا با مهندسی برق و الكترونیك در رابطه ای تنگاتنگ است. البته در این رشته از واحدهای پزشكی دروس فیزیولوژی و آناتومی هم تدریس می­شود. بنابراین، عنوان مهندس پزشکی به هیچ عنوان نباید باعث شود که دانشجویان تصور کنند که این رشته بی ارتباط یا کم ارتباط با مباحث ریاضی و مهندسی است، چون دانشجویان این رشته به طور کامل با ریاضیات مهندسی پیشرفته و فیزیک در ارتباطند و از سنگین‌ترین نوع ریاضیات، به عنوان ابزار کار، دائماً بهره می‌برند، تا آنجا که دانشجویان این رشته، تا دروس ریاضیات مهندسی پیشرفته و معادلات دیفرانسیل و فیزیک الکتریسیته، موج، ارتعاش و حرکت را نگذرانند، قادر به اخذ دروس چندانی در دانشگاه خود نیستند.

مهندسی پزشکی- بیوالکتریک، به نوعی هم خانواده همان رشته برق و الکترونیک است و این قرابت و نزدیکی حتی در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا نیز تا حدی ادامه می یابد. بنابراین یک دانشجوی مهندسی پزشکی در دوره کارشناسی تقریباً ملزم به گذراندن تمامی دروس اصلی مجموعه مهندسی برق است و به همین خاطر، فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پزشکی می‌توانند گرایش‌های کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی برق را انتخاب کنند و همپای مهندسین کنترل، مخابرات، قدرت و الکترونیک، به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق بپردازند.

امكان ادامه تحصیل در دوره كارشناسی ارشد و دکتری در رشته مهندسی پزشكی در کشور در سه گرایش عمده بیوالكتریك، بیومكانیكی و بیومواد فراهم است. در کشور ما تاکنون در بین دانشگاه­های دولتی فقط دانشگاه امیرکبیر و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز واحد علوم و تحقیقات تهران دارای دانشکده مهندسي پزشكي با ارائه چهار گرایش در سه مقطع­تحصیلی هستند. سایر دانشگاه­هایی که پذیرش دانشجو در این رشته دارند عبارتند از دانشگاه صنعتی شریف، تهران، صنعتی خواجه نصیر، علم و صنعت، تربیت مدرس، شاهد، صنعتی سهند تبریز، دانشگاه اصفهان و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای مشهد (تنها دانشگاه پذیرنده دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد خارج از تهران در بین کلیه دانشگاه­های کشور)، دزفول و قزوین به تربیت دانشجویان مهندسي پزشكي می­پردازند.

جایگاه شغلی رشته در کشور چگونه است؟ ارتباط تئوری و تجربی این رشته در ایران چگونه است؟

در این زمینه باید از نیاز واقعی، امکانات کاربردی در این رشته، جایگاه علمی آن در کشور و نیز وضعیت ارتباط بین بخش دانشگاه و صنعت بگوییم. در حال حاضر بازار كار هیچ رشته ای در حد ایده­آل نیست و این شامل حال رشته مهندسی­پزشكی نیز می­شود اما بدون شك وضعیت فارغ التحصیلان این رشته، نسبت به رشته های مهندسی دیگر، مطلوبتر است. چون ارزش اقتصادی وسایلی كه مهندسین پزشكی طراحی، تعمیر، نگهداری یا خریداری می كنند، بسیار بالا است. برای همین مسؤولان بیمارستان­ها بطور نسبی برای حفظ و نگهداری آنها اهمیت بسیاری قائلند. این امر باعث شده تا خیلی از فارغ التحصیلان این رشته و حتی دانشجویان ترم­های آخر جذب بازار كار شوند.

گرایش‌ها و جهت‌گیری‌های کاری رشته مهندسی پزشکی، واقعاً وسیع است و زمینه‌های مختلفی از الکترونیک و پردازش سیگنال و مباحث نرم افزاری گرفته تا طراحی، ساخت، راه­اندازی، نصب و تعمیر دستگاه­ها و قطعات پزشکی یا اندام مصنوعی، همچنین مواد به کار رفته در این وسایل را شامل می‌شود. جدا از این توضیحات، زمینه‌های کاری این رشته را می‌توان به 4 بخش کلی تقسیم کرد:

1- طراحی و ساخت: طراحی و ساخت دستگاههای آزمایشگاهی و الکترونیکی و تجهیزات مربوط به آنها، طراحی و ساخت بخشهای مکانیکی و برقی سیستم‌های تصویرگر پزشکی، طراحی و ساخت سیستم‌های اندازه‌گیری پزشکی و بیمارستانی و همچنین طراحی و ساخت قطعات و اندام مصنوعی بدن و موادی که در طول، تشخیص، درمان و معالجات بیماری­ها به­کار می‌روند.

2- تعمیر و نگهداری و بهینه سازی: از دیگر زمینه‌های کاری مهندسی پزشکی می‌توان به تعمیر، نصب، راه‌اندازی و نگهداری وسایل اشاره نمود و البته واضح است که این نیروی مجرب باید دارای اطلاعات کافی در مورد قطعات و جزئیات کار آن وسیله یا دستگاه باشد. در کنار این موارد، مسأله بهینه سازی یا تلفیق دستگاهها و عملکرد آنها نیز مطرح است. دامنه کاربری این زمینه چنان وسیع است که اکنون سالانه چندصد مقاله در معتبر‌ترین نشریات جهانی مهندسی پزشکی در این زمینه چاپ می‌شود و بیشترین تعداد پروژه‌ها برروی موضوع تلفیق و بهینه سازی انجام می‌شود.

3- تشخیص بیماری و درمان: از دیگر موارد، زمینه­های همکاری جدی بین پزشکان و مهندسان پزشکی است تا این دو بتوانند به کمک هم مکمل کار یکدیگر باشند. ناهماهنگی و ارتباط نداشتن این دو گروه در زمینه­ی مهندسی پزشکی­، لطمه­ی بسیاری به پیشرفت این رشته در کشور وارد می کند. برای استفاده از تحقیقات در زمینه های گوناگون به ویژه در بخش پزشکی، باید بخش­های کلینیکی با مهندسان­پزشکی همگام باشند، چرا که مکمل یکدیگرند و باید همکاری کنند. در بسیاری اوقات پزشکان معترفند که به کمک مهندسان­پزشکی نیاز دارند. این همکاری در زمینه­های باز آموزی و برگزاری سمینارهای مشترک نیز دیده می شود که در کشور ما به جد به آن پرداخته نشده است. در کشورهایی که این رشته از قدمت و پیشرفت بیشتری برخوردار است دانش­آموختگان رشته­ی مهندسي پزشكي به عنوان کارمندان و دست­اندرکاران محیط پزشکی تلقی می شوند. اینان مهندسانی هستند که کاربرد و تخصص و علمشان در علوم پزشکی است.

4- خرید و فروش تجهیزات پزشکی: بدون شك صنعت تجهیزات پزشكی، یكی از سودآورترین صنایع جهان است و البته به دلیل شرایط خاص كاربری و درگیر بودن با مقوله سلامت انسان از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. واقعیت این است که ما حجم قابل ملاحظه­ای ارز خارجی را صرف تهیه و تجهیز وسائل و دستگاه­های پزشکی می­کنیم. برای مراکز درمانی و کلینیکی، دستگاه­های گران­قیمت با امکانات پیشرفته­ای تهیه می­نمائیم که وجودشان ضروری است و نمی­توان آن­ها را نادیده گرفت. لازم است برای جلوگیری از خرید کور در این حجم وسیع، کار توسط کارشناسان و متخصصان مهندسي پزشكي صورت گیرد. به این ترتیب خرید وسائل پزشکی، با پشتوانه­ی علمی و دانایی لازم انجام می­شود.

موقعیت­های شغلی ممکن برای مهندسان پزشک بر اساس زمینه­های کاری فوق به شرح ذیل است:

-     صنایع تولید تجهیزات و دستگاههای پزشکی، بیمارستانی و کلینیکی

-     بیمارستان ها

-     مراکز تحقیقاتی موسسات آموزشی و پزشکی

-     مراکز آموزشی

-     مؤسسه استاندارد

-     شرکت­های خصوصی

فارغ التحصیلان همچنین می­توانند در مراكز تحقیقاتی از قبیل بنیاد مستضعفان و جانبازان، مركز تحقیقات وزارت دفاع و سایر مراكز تحقیقاتی مشغول كار شوند. وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت صنایع، سازمان تامین اجتماعی، بیمارستانهای دولتی و خصوصی و ... نیز از سایر محلهایی هستند كه مهندس پزشك می تواند در آنجا مشغول شود.

دورنما و افق مهندسي پزشكي چگونه است؟

امروز به شکل جدی می توان از این مطلب صحبت به میان آورد که قرن آینده، قرن مهندسي پزشكي است. اگر در گذشته صنایع نظامی از جنبه­ی سود آوری و نیاز مطرح ترین صنعت­ها به شما می رفتند، امروز به دلیل اهمیتی که انسان ها به خود، سلامت و توانمندی­های خود می­دهند، مهندسي پزشكي این چشم انداز را می نمایاند. به همین لحاظ تولید محصولات مهندسي پزشكي از جدی­ترین نیازهاست و سرمایه­گذاری­های زیادی در این راستا انجام شده است.

با توجه به توضیحات داده شده و نوپا بودن این رشته در كشورمان به نظر می رسد تا سالیان متمادی امكان اشتغال برای فارغ التحصیلان این رشته میسر باشد. در نهایت می توان گفت برای ارتقای كیفی خدمات پزشكی و دستگاه­ها نیاز به متخصصان این رشته روزافزون است. در كشورهای پیشرفته هر بیمارستان، یك بخش مهندسی پزشكی دارد كه در بخش های مختلف بیمارستان فعالیت دارند. همچنین یك مهندس پزشك می­تواند در مؤسسات و شركتهای خصوصی یا دولتی، در زمینه ساخت تجهیزات پزشكی فعالیت كند که بیانگر ضرورت حضور متخصصان مهندسی پزشكی در جامعه است. در نهایت پیش­بینی می­شود آینده این رشته در ایران از چشم­انداز روشنی برخوردار باشد و ضرورت وجود مهندسان پزشك در بیمارستان­ها، خرید تجهیزات و ... در صرفه­جویی اقتصادی هم كاملاً احساس می­شود و می توان گفت كه زمینه توسعه این رشته فراهم است و برای كار بیشتر فضای مناسبی دارد. چنانکه امروزه جهت هماهنگ نمودن بخش مهندسی و پزشکی، دفتر تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با توجه به تبصره 2 ماده 16 از قانون مقررات امور پزشکی، دارویی، مواد خوردنی و آشامیدنی که ساخت یا ورود انواع مواد و ملزومات تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، مواد اولیه و بسته­بندی آنها را منوط به موافقت از طرف وزارت بهداشت می­داند، رسیدن به جایگاهی را که برای متولی سلامت جامعه یعنی وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است را بدون همکاری و استفاده از متخصصان این حوزه ممکن نمی­داند. به همین دلیل در این حوزه بهره گیری از مهندسان پزشکی در خطوط تولید، عرضه، توزیع و مصرف تجهیزات پزشکی در کشور مورد توجه قرار گرفته است. شاید طی چند سال گذشته جایگاه مهندسی پزشکی در نظام سلامت چندان تعریف نشده بود اما امروز این ورق برگشته و حوزه سلامت کشور عطش بسیار جدی به حضور مهندسین پزشک در حوزه‌های تولید،‌ واردات و عرضه تجهیزات پزشکی دارد.

در زمینه مدیریت تجهیزات پزشکی نیز حضور مهندسین پزشک مغتنم و مقتضی است. در وزارت بهداشت جایگاه اداره تجهیزات پزشکی کاملا شفاف شده و جایگاه مهندسین پزشکی به ازای تعداد تخت‌های مشخص بیمارستانی، تعریف و تصویب شده است. بر اساس آن بازای هر 100 تخت بیمارستانی به یک کارشناس و یک تکنسین نیاز است که برآورد می شود به حدود 2000 کارشناس در این زمینه نیاز داشته باشیم بر این اساس مهندسین پزشک باید در مدیریت تجهیزات پزشکی نیز حضور داشته باشند. امروزه نیاز است که مهندسین پزشک بتوانند در حوزه‌های مدیریتی وزارت بهداشت نیز حضور یابند. حال که بهره­گیری از مهندسان پزشک در نظام سلامت کشور تعریف شده است نسبت به این موضوع باید توجه ویژه شود تا بتوان نهایت استفاده را از مهندسان پزشکی برای ارتقاء سلامت جامعه به کار برد.


 

 

 


مهندس وحيد رضايي

مهندس مهدي بهلوري

دانشجويان كارشناسي گرايشهاي باليني ، بيوالكتريك ،و بيومكانيك

دانشجويان كارشناسي ارشد بيوالكتريك

1 مدير گروه مهندسي پزشكي: دكتر سيد احسان تهامي

 

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

رديف نام خانوادگي نام سال ورود موضوع راهنما مشاور 1 مشاور 2 تاريخ دفاع
1 آذرنوش مهدي 1382 تجزيه و تحليل سيگنالهاي سايكوفيزولوژي و كاربرد آن در دروغ سنجي محمدعلي خليل زاده محمدرضا اكبرزاده توتونچي   1384/10/27
2 ايماني جاجرمي حميدرضا 1382 تفكيك بافت عصبي از ساير بافتها ذر تصاوير ناحيه سر با استفاده از مورفولوژي فازي و آستانه شناور علي اكبر قره ويسي محمود عرفانيان احمد پور سعید راحتي قوچاني 1385/06/30
3 حسني كاظم 1382 بررسي تاثيرميدانهاي الكترو مغناطيس موبايل بر روي سر انسان سیدمحمد فيروز آبادي علي مقيمي قوشه عابدهدتني 1386/06/31
4 حشمدار راوري مهديه 1382 مدلسازي چگونگي توزيع امپدانس الكتريكي بافت ضمن پروسه الكتروپوريشن بحريني طوسي- آمنه سازگار نيا وحيد اسدپور   1385/11/30
5 خليل زاده محمد مهدي 1382 تشخيص بيماري هاي قلبي با استفاده از طبقه بندي كننده هاي فازي - تكاملي بر اساس سيگنال |ECG محمدرضا اكبرزاده توتونچي سعید راحتي قوچاني   1384/11/16
6 راوري محمد 1382 پردازش و تحليل سيگنال EEG جهت ارزيابي و كمي سازي توجه در درك تصاوير محمدعلي خليل زاده     1385/11/30
7 قشوني مجيد 1382 كمي سازي سيگنال مغزي ERP درطي فرايند حافظه Episodic محمدعلي خليل زاده علي مقيمي   1384/10/15
8 قنايي اعظم 1382 استخراج الگوي مكاني تحريك فيبرهاي عصبي شنوايي در پاسخ به صوت براي سيستمهاي كاشت حلزوني شنوايي سیدمحمد فيروز آبادي حامد ساجدي   1385/07/20
9 مخلصي امير 1382 مدلسازي سيستم گردش خون انسان تحت تاثير EECP محمدعلي خليل زاده علي مقيمي هما فال سليمان 1385/11/23
10 مشتاق خراساني مجيد 1382 تشخيص و دسته بندي آفاژي با استفاده از تكنيكهاي فازي اكبرزاده توتونچي-سعید راحتي جهانگيري محمدعلي خليل زاده 1385/01/28
11 معلمي دمنه آزاده 1382 طراحي و پياده سازي سيستم هوشمند براي جداسازي آمبولي در عروق مغزي   از آرتيفكت توسط امواج اولترا سوند سعید راحتي قوچاني     1385/06/30
12 وثوقي خزايي سعيد 1382 ارزيابي عمق بيهوشي با استفاده از پتانسيل هاي برانگيخته شنواييAEP محمدعلي خليل زاده قاسم سلطاني   1385/06/23
13 وفادار بهاره 1382 قطعه بندي تصاوير MRI مغزي با كمك سيستمهاي چند عامله محمدرضا اكبرزاده توتونچي علیرضا سيدين   1384/11/25
14 بامشكي سيد مهدي يار 1383 ارزيابي وكمي سازي سطح هوشياري بالا با استفاده از سيگنال EEG محمدعلي خليل زاده مقيمي   1385/11/30
15 تهامي سيد احسان 1383 پيش بيني سطح غلظت خون در بيماران مبتلا به ديابت نوع يك با استفاده از روشهاي هوشمند سعید راحتي قوچانی اميد عطوني   1385/06/26
16 رنجبريان الياس 1383 روشي نوين جهت اصلاح وضعيتهاي نادرست آنا توميك مهرههاي گردن وسينه انسان توسط بيوفيزيك محمدعلي خليل زاده- محمود عرفانيان هاشمي گلپايگاني   1385/06/30
17 سبزواري وحيد رضا 1383 آريتمي قلبي با استفاده از شبكه ويولت اسد عازمي-مرتضي خادمي محدتقي شاكري   1386/06/29
18 شريعت يزدي نازنين 1383 مدلسازي صداي ريه به منظور بررسي صداهاي طبيعي ريه سعید راحتي قوچانی محمدحسين بسكابادي   1386/11/30
19 صادقي زاده امير 1383 مدلسازي و شبيه سازي اندركنشهاي موجود در ايمني سلولي از طريق الگوريتم هوشمند اتوماتاي سلولي رجبي مشهدي جليل توكل افشاري   1386/11/27
20 عبدالصالحي مهدي 1383 ارتباط مغز-كامپيوتر با استفاده از پتانسيل هاي تك ثبت شنوايي محمدعلي خليل زاده آذر پژوه   1385/06/23
21 غضنفري سميرا 1383 طراحي و ساخت پالس اكسيمتري با استفاده از امواج نزديك مادون قرمز به منظور اندازه گيري درصد اشباع اكسيژن خون جنين قبل از زايمان راحتي-سازگارنيا محسن حاجي زاده نگار خاني 1385/10/07
22 منعم خراساني سارا 1383 بهينه سازي پردازش سيگنال در كاشت حلزون شنوايي جهت تشخيص دو حالت روحي بارز موجود در شخصيت سعید راحتي قوچانی محمد مهدي قاسمي محمود عرفانيان 1385/11/02
23 هاشمي سودمند شهلا 1383 بازشناسي اتوماتيك مبكروآمبولي مغزي توسط امواج اولتر اسوند با روش سيستم هوشمند چند عامله اكبرزاده توتونچي-آذرپژوه سعید راحتی قوچانی   1386/06/30
24 اربابيان اميد 1384 مدلسازي سيستم گردش خون تنش مكانيكي و دما حين جراحي قلب باز در ناحيه Buttock با هدف تعيين علل زخم محمدعلي خليل زاده اسدالله ميرزايي جعفريان 1387/07/23
25 افخمي راد ميثم 1384 طراحي و ساخت سيستم پرذازش و تحليل EMG به منظور كنترل دست رباتيك سعيد طوسي زاده محمدعلي خليل زاده   1388/06/30
26 سروش مهر حسين 1384 تشخيص بيماري دريچه قلب با استفاده از صداهاي قلبي سعيد راحتي قوچاني موهبتي   1387/06/30
27 شيعي رضا 1384 طراحي و ايجاد سيستم مراقبت فشارخون با كاربرد پزشكي از راه دور محمدعلي خليل زاده محمدزاده شبستري راحتي 1386/10/12
28 صادقي بجستاني قاسم 1384 تشخيص بيماري ايسكمي ميوكارد با استفاده از قطعه ST و VLP در سيگنال Holter ECG  راحتي قوچاني هما فال سليمان حيدري بكاولي 1387/06/04
29 عارفي شيروان رضا 1384 تحقيق كمي سازي استرس با استفاده از سيگنال هاي سايكو فيزيولوژي محمدعلي خليل زاده سعادتيان   1386/10/27
30 متحديان تبريزي داود 1384 شناسليي ديناميك سيگنال eegقبل از حملات صرع ابسانس تجربي سعيد راحتي قوچاني علي مقيمي رضا بوستاني 1388/06/05
31 هاشمي سيدرضا 1384 جداسازي آمبولي جامد و گاز از سيگنال TCD سعيد راحتي قوچاني آذرپژوه   1387/06/28
32 اميري اميرمحمد 1385 تشخيص و شناسايي سوفل هاي قلبي نوزادان سعيد راحتي قوچاني افتخار محمودي موهبتي 1388/04/04
33 بذرگر سولماز 1385 تشخيص زايمان زودرس با استفاده از پردازش سيگنال عضلاني رحم جنين محمدحسين بسكابادي-مليحه حسن زاده مفرد وحيد اسدپور رضا بوستاني 1389/04/26
34 حافظي مطلق ناصر 1385 اعتبار سنجي حذف آرتيفكت چشمي از سيگنال EEG به منظور نيل به روش بهينه محمدعلي خليل زاده مقيمي   1388/06/31
35 خاكسار محمدحسين 1385 ارزيابي سيگنالهاي مغزي در بيماران داراي اختلال وسواسي اجباري با استفاده از كمي سازي پتانسيل هاي وابسته به رخداد ERP محمدعلي خليل زاده علي غنايي چمن آباد   1390/06/31
36 داوري نيا فاطمه 1385 مدلسازي كنترل ويادگيري حركات براساس ارتباط بين مغز مخچه عقده هاي قاعده اي امر همايون جعفري     1388/11/19
37 درخشان امين 1385 ارزيابي تغييرات سطح استرس با استفاده از تصوير برداري حرارتي چهره محمدعلي خليل زاده علي شريفي آذرنوش 1388/11/01
38 علي بخشيان الهه 1385 شناسايي آپنه خواب با استفاده از سيگنال قلبي علي مقيمي اسدپور محمدمهدي قاسمي 1389/04/28
39 غفاري احمد 1385 پياده سازي يك سيستم بيوفيزيك آرامسازي مبتني بر مقاومت الكتريكي پوست   وتغييرات نرخ ضربان قلب محمدعلي خليل زاده وحيد سعادتيان   1389/04/03
40 قاسمي فرد هادي 1385 تشخيص بيماري صرع با استفاده از سيگنال الكترو كارديو گرام سعيد راحتي قوچاني علي مقيمي رضا بوستاني 1387/08/30
41 قوچاني الهام 1385 پردازش و تحليل سيگنالهاي SEMG به منظور كمي سازي خستگي عضلاني حين كار با رايانه سعيد راحتي قوچاني حسين اصغر حسيني   1388/12/26
42 گلرو امين الله 1385 طراحي و شبيه سازي سيستم هدايت صندلي چرخدار با استفاده از الكترو اكلوگرام محمدعلي خليل زاده     1388/06/31
43 محمودي زينب 1385 بررسي اثرات بيو فيدبك الكترو مايو گرافي و صوتي در آموزش كودكان كاشت حلزون شنوايي سعيد راحتي قوچاني محمدمهدي قاسمي   1388/06/22
44 يوسف زاده وهاب 1385 ارزيابي پتانسيل هاي وابسته به رخداد مغزي به منظور طبقه بندي پاسخ فرد در رجوع به حافظه محمدعلي خليل زاده مجيد قشوني   1388/04/07
45 ابراهيم زاده پزشكي عطيه 1386 پيش بيني غلظت كراتينين در بيماران پيوند كليه با استفاده از روش هاي فازي سعيد طوسي زاده وحيد اسدپور امر عباس اسدپور 1388/12/26
46 اكبري هادي 1386 طراحي وساخت سيستم مراقبت از خون رساني بافت تحت فشار به روش نوري محمدعلي خليل زاده بهروز سپهري   1388/12/25
47 حسيني سيدعابد 1386 كمي سازي سيگنال هاي مغزي EEG به منظور ارزيابي سطح استرس رواني محمدعلي خليل زاده آذرنوش مهران همام 1388/08/14
48 دهقان اوجامحله سيدمحسن 1386 طراحي و پياده سازي سيستم جامع نظارت Monitoring سالخوردگان با محوريت Telenursing محمدعلي خليل زاده     1389/11/26
49 رنجبر شاهده 1386 تفكيك آرتيمي تاكي كاردي بطني از تاكي كاردي فوق بطني با استفاده از آناليز زماني -طيفي و روشهاي مبتني برآشوب رضا بوستاني وحيد اسدپور   1389/04/29
50 غفراني اصفهاني ناهيد 1386 آناليز سيگنال ECG به منظور تشخيص هويت افراد رضا بوستاني وحيداسدپور   1388/11/29
51 قبادي محبي سحر 1386 ارزيابي تغييرات ديناميكي سيكنال مغزي درحين ريكي سعيد راحتي قوچاني صالحي ميرزاوزيري 1389/10/09
52 گشوارپور عاتكه 1386 تحليل سيگنال هاي الكترو آنسفالوگرام و تغييرات نرخ ضربان قلب در هنگام مديتيشن به كمك شبكه هاي عصبي هاپفيلد سعيد راحتي قوچاني وحيد سعادتيان   1389/06/31
53 گشوارپور عاطفه 1386 تخمين عمق مديتيشن از روي سيگنال هاي الكترواسفالوگرام و تغييرات نرخ ضربان قلب سعيد راحتي قوچاني وحيد سعادتيان   1389/06/31
54 وطن خواه مريم 1386 اندازه گيري سطح درد بر مبناي EEG در انسان اكبرزاده توتونچي علي مقيمي وحيد اسدپور 1388/11/19
55 يونسي هروي محمدامين 1386   محمدعلي خليل زاده علي شريفي مهدي آذرنوش 1388/11/29
56 اصفهاني سيدمحمدمهدي 1387 ارزيابي ميزان مهارت در حركات نوت واتر پلو با استفاده از شاخصهاي كلي ديناميكي مبتني بر EMG محمد علي خليل زاده امير مقدم بهروز سپهري 1390/06/29
57 جاويدي حميده 1387 بكارگيري مدل تلفيقي از سيستم شنواييدر ارزيابي تحليل و بهبود پاسخ به تحريك اكوستيك به منظور درمان وزوز شنوائي حامد ساجدي     1390/06/31
58 جوكار قوچاني مريم 1387 ارزيابي تغييرات سيگنالهاي مغزي و سيگنال هاي سايكو فيزيولوژيكي ذر اختلال اضطراب فراگير GAD راحتي قوچاني غنايي چمن آباد فريد حسيني 1391/06/23
59 سلماسيان ساناز 1387 تعيين ميزان انحرافات چشمي در استرابيسم به كمك پردازش تصوير سعيد طوسي زاده علي اكبر صابر مقدم   1390/07/14
60 شكوهي مهين 1387 ارزيابي تغييرات سيگنال دمايي يك فانتوم حاوي نانو پوسته هاي طلا بر اثر تابش ليزر فرو سرخ آمنه سازگارنيا كبروي احمدرضا طاهري 1390/11/29
61 صرافان عبدالرسول 1387 طراحي و پياده سازي يك سيستم غربالگر دروغ سنجي محمد علي خليل زاده     1389/12/25
62 غفوريان مدايني داود 1387 تشخيص آپنه خواب با استفاده از سيگنالهاي ECG و PPG محمد علي خليل زاده هادي اسدپور علي مقيمي 1389/11/18
63 مخيري فانيا 1387 آشكار سازي حالت عاطفي با استفاده از قطر مردمك و به كمك روش هاي هوشمند محمدرضا اكبرزاده توتونچي سعيد طوسي زاده وحيد سعادتيان 1390/06/31
64 مرادي مهدي آبادي محمدمهدي 1387 اعتبار سنجي سيگنال الكترو كارديو گرام در كاربرد مراقبت خانگي محمد علي خليل زاده حيدري بكاولي   1390/11/30
65 مزروعي راد الياس 1387 تشخيص بيماري آلزايمر خفيف با استفاده از پردازش و تحليل سيگنال هاي مغزي محمد علي خليل زاده كاويان قندهاري مجيد قشوني 1389/10/21
66 موسوي مقدم كلات سيدمرتضي 1387 پيش بيني زمان حقيقي وقوع حملات صرع با استفاده از پردازش و تحليل سيگنالهاي مغزي محمد علي خليل زاده علي گرجي محسن آقايي حكاك  
67 ميرشاهي مهسا 1387 تشخيص كودكان داراي اختلال كمبود توجه /بيش فعال از روي سيگنال الكترو انسفالو گرافي سعيد راحتي قوچاني عاطفه سلطاني فر مجيد قشوني 1390/06/31
68 ابراهيم زاده رضا 1388 شناسايي نوع فعاليت حركتي به منظور تخمين انرژي مصرفي بدن محمدعلي خليل زاده حميدرضا كبروي    
69 افتخاري مهدي 1388 تشخيص فيبريلاسيون دهليزي با استفاده از سيگنال ECG در كاربرد مراقبت همراه محمدعلي خليل زاده      
70 بيوكي فريبا 1388 تشخيص بيماري سردرد تنشي بر اساس پردازش سيگنال الكترومايوگرام سطحي سعيد راحتي قوچاني رضا بوستاني    
71 پژمان سلماز 1388 ارزيابي تغيرات ديناميكي سيگنال مغزي در حين اعمال ضربان هاي دوگوشي (Binaural beats) سعيد راحتي قوچاني مهدي فتحي مجيد قشوني 1391/06/29
72 پيراني محسن 1388          
73 حاتمي حديثه 1388 تشخيص آپنه خواب در بيماران مبتلا به نارسايي قلبي با استفاده از HRV و سيگنال تنفسي مشتق شده از الكتروكارديوگرام سعيد راحتي قوچاني فريبرز رضائي طلب مهدي حسن زاده دلوئي 1391/11/28
74 حسنيان مقدم مريم 1388 شناسايي الگوهاي VT وابسته به شخص در افراد داراي ICD سعيد راحتي قوچاني اميرفرجام فاضلي فر عليرضا حيدري بكاولي 1391/11/28
75 خدادادي زهرا 1388 كنترل مبتني بر CPG به منظور حفظ تعادل در هنگام گام برداشتن با استفاده از تحريك الكتريكي اعصاب آوران حميدرضا كبروي محمدامين عدالت منش    
76 دليري مهناز 1388 استخراج پروفايل حركتي عروق قلبي در تصاوير اولتراسوند سعيد راحتي قوچاني سعيد طوسي زاده اميرحسين هاشمي عطار 1391/04/29
77 دوستدارنوقابي حجت 1388 كمي سازي سيگنال فتوپلتيسموگراف براي ارزيابي خون رساني بافت ناحيه كتف محمدعلي خليل زاده علي مقيمي جليل شيرازي 1391/03/30
78 رعيتي بنادكوكي مهسا 1388 فشرده سازي سيگنال ECG مبتني بر تبديل ويولت در كاربرد پزشكي از راه دور سعيد راحتي قوچاني محمدمهدي خليل زاده كامبيز بهاءالدين بيگي 1391/11/26
79 روح بخش حسن نژاد ميثم 1388 ارزيابي تغييرات سطح استرس توسط سيگنال هاي PPG و GSR با استفاده از مدل مثلثاتي محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش   1391/11/29
80 ريخته گرمشهد حميدرضا 1388 تخمين پيوسته فشار خون با استفاده از سيگنال فتوپلتيسموگرافي محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
81 زمردي راد مهشيد 1388 تشخيص آنفاركتوس ميوكارد بر اساس سيگنال قلبي در مراقبت همراه سعيد راحتي قوچاني كامبيز بهاءالديني محمدمهدي خليل زاده 1391/10/28
82 سلطاني گردفرامرزي محمد 1388 ارزيابي عملكرد الكترودهاي بافتني در تن پوش هاي مراقبت قلبي محمدعلي خليل زاده عليرضا حيدري بكاولي   1390/07/14
83 شريعتي علي 1388 آشكارسازي خستگي راننده با استفاده از سيگنال نرخ تغييرات ضربان قلب محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
84 شوقي قراملكي اعظم 1388 پردازش و تحليل سيگنال هاي مغزي حين نوروفيدبك با هدف آرام سازي سعيد راحتي قوچاني وحيد سعادتيان   1391/11/26
85 ضيايي سيداحسان 1388 ارزيابي تأثيرات استرس ذهني بر علائم حياتي (PPG,HRV) و ارائه شاخص تغييرات محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
86 عندليبي طهراني سيدمهدي 1388 پردازش و تحليل ERP در راستاي بازيابي عصبي با هدف توسعه برند محمدعلي خليل زاده مجيد قشوني    
87 فيروزآبادي علي 1388 تشخيص بي درنگ مراحل گام برداشتن در افراد دچار افتادگي پا حميدرضا كبروي حسين اصغر حسيني   1391/06/30
88 قرباني سيدعلي 1388 شناسائي بيومتريك چهره با استفاده از تصاوير سه بعدي صورت انسان سعيد طوسي زاده علي مقيمي   1391/06/26
89 قندهاري فردوسي فرشاد 1388 ايجاد مدل سه بعدي صورت انسان با استفاده از استريوويژن مبتني بر هندسه فركتال سعيد طوسي زاده علي مقيمي    
90 كردجزي ندا 1388 كنترل زمان حقيقي الگوي تحريك عضلات جمع كننده ي مچ پا در بيماران مبتلا به افتادگي پا حميدرضا كبروي حسين اصغر حسيني   1391/06/27
91 محقق دقيق ميلاد 1388 تشخيص سطح استرس ذهني با استفاده از ويژگي­هاي غير خطي و خطي مبتني بر HRV محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
92 مروي نسيمه 1388 كنترل الگوي تحريك الكتريكي عملكردي براي ايستادن بدون اتكا با استفاده از كنترلگر مد لغزش پيش بين گسسته حميدرضا كبروي مهدي يعقوبي سعيد نقيبي 1391/11/28
93 معصومي حسين 1388 تخمين خستگي عضله تيبياليز آنترپور در هنگام گام برداشتن به وسيله آناليز سيگنال الكترومايوگرام سطحي حميدرضا كبروي حسين اصغر حسيني   1391/06/27
94 منزوي عباس 1388 مدلسازي سيگنال EEG مبتني بر شاخص هاي استخراج شده از صفحه ي فاز و قطع پوانكاره با هدف آشكارسازي شروع حمله صرعي سيدمحمدرضا هاشمي گلپايگاني محمدعلي خليل زاده   1391/10/13
95 موسوي بهشته سادات 1388          
96 موسوي دولت ابادي سيد زينب 1388 مدلسازي سيگنال فنوكارديوگرام با هدف مطالعه تأثير بيماري هاي قلبي-عروقي روي مؤلفه هاي اصلي سيگنال صداي قلب سعيد راحتي قوچاني ليلا بيگدلو   1391/06/29
97 نوروزي حامد 1388 تحليل خستگي عضلات گردن با استفاده از سيگنال هاي EMG سطحي دروضعيت نامناسب گردن براي بيوفيدبك محمدعلي خليل زاده حميدرضا كبروي حسين اصغر حسيني 1391/05/17
98 يعقوبي كريموي رضا 1388 پردازش و تحليل سيگنال هاي مغزي حين نوروفيدبك با هدف بهبود زمان واكنش محمدعلي خليل زاده مجيد قشوني   1390/11/25
99 احمدزاده ساناز 1389 كنترل حركت نوشتن مبتني بر استخراج الگوي سينرژي عضلات دست با استفاده از تحريك الكتريكي عملكردي حميدرضا كبروي علي شعيبي    
100 اشرف گنجويي زهره 1389 تشخيص بيماري پاركينسون با استفاده از ويژگي هاي سيگنال صوت و شبكه هاي عصبي خودسازمان ده حميدرضا كبروي علي شعيبي حميده قائمي  
101 امينيان مريم 1389 تشخيص افتراقي دو بيماري نوروپاتي CIPD و شاركو-ماري-توث از يكديگر با استفاده از آناليز گيت مبتني بر سيگنال EMG حميدرضا كبروي رضا بوستاني    
102 اولادي وحيد 1389          
103 ايرانمنش مهديه 1389 ارزيابي ارتباط هوش هيجاني با ويژگي­هاي سيگنال EEG مهدي آذرنوش علي غنايي    
104 پوررضا پيام رضا 1389          
105 پورهاشمي شهري سيدارش 1389 طراحي كنترل كننده با ساختار متغير با هدف كنترل و درمان تومور مبتني بر ايمني درماني ريحانه كاردهي مقدم حميدرضا كبروي    
106 توكلي پروانه 1389 تفكيك ترمور پاركينسون از ترمور اساسي با استفاده از شبكه­هاي عصبي مصنوعي حميدرضا كبروي علي شعيبي    
107 جاهد فهيمه 1389 ارزيابي روند درمان كودكان بيش­فعال/نقص توجه (ADHD) در طي آموزش نوروفيدبك با استفاده از سيگنال مغزي مجيد قشوني عطاالله عقيليان مهدي آذرنوش  
108 حسن زاده بنابيدي زهرا 1389 توسعه يك راهكار كنترلي مبتني بر يادگيري تقويتي به منظور كنترل بازوي دست با استفاده از تحريك الكتريكي عملكردي حميدرضا كبروي سيداحسان تهامي    
109 حسن زاده خباز سيد سعيد 1389          
110 حسيني سيد رضا 1389          
111 خامسي پور عليرضا 1389 ارزيابي بيماري پوستي تعرق بيش از حد كف دست با استفاده از اندازه­گيري و مدلسازي مشخصات الكتريكي پوست محمدعلي خليل زاده عليرضا فيروز    
112 خانيان اميراحمد 1389 تحليل سيگنال الكترومايوگرام ساعد براي تفكيك زمان حقيقي حركت انگشتان دست سعيد طوسي زاده حميدرضا كبروي   1391/12/23
113 دانشفر مريم 1389 تشخيص بيماري پاركينسون به كمك سيستمهاي عصبي-فازي تطبيقي و اطلاعات مركز فشار در هنگام ايستادن حميدرضا كبروي علي شعيبي    
114 ذوالفقارزاده كرماني مهدي 1389 تخمين ميزان ميل به مت آمفتامين در روند درمان به كمك نوروفيدبك با استفاده از EEG محمدعلي خليل زاده پيمان هاشميان مجيد قشوني  
115 رحمانزاده كرماني مهدي 1389 تخمين پيوسته فشارخون مبتني بر دو سيگنال فتوپلتيسموگرافي و الكتروكارديوگرام در كاربرد مراقبت همراه محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
116 زادنيا افسانه 1389 گزينش ويژگي هاي غيرخطي سيگنال الكترومايوگرام سطحي براي كاربرد در بيوفيدبك به منظور كاهش اسپاسيتيسيته عضلات مچ دست حميدرضا كبروي مانيا شيخ   1391/09/13
117 سمايي فرشاد 1389 ارائه شاخص ارزيابي كمي غيروابسته به فرد به منظور سنجش كيفيت ايستادن افراد مسن حميدرضا كبروي حسين اصغرحسيني    
118 شجاع جهان اباد مصطفي 1389 تخمين كالري مصرفي بدن مبتني بر نرخ ضربان قلب به صورت همراه محمدعلي خليل زاده حميدرضا كبروي    
119 صفري بيدختي سمانه 1389 ارائه يك راهكار كنترلي پيش بين مقاوم به منظور كاهش دامنه ترمور وضعيت استراحت در بيماران دچار پاركينسون حميدرضا كبروي علي شعيبي    
120 طالب زاده خوشرودي سيده زينب 1389 پيش بيني وقوع ترمور وضعيت استراحت در بيماران دچار پاركينسون با استفاده از سيستم منطق فازي حميدرضا كبروي علي شعيبي    
121 فضل خدا فهيمه 1389 ارزيابي بیماری اختلال وسواس فكري-عملي (OCD) با استفاده از پردازش غیرخطی سیگنال EEG مهدي آذرنوش علي غنايي سيد عليرضا سجادي  
122 قرباني محمد حسن 1389 تخمين پيوست نرخ و سرعت ضربان خون شرياني مبتني بر امپدانس سنجي محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
123 كامران زاده فومني جواد 1389 تفكيك آريتمي هاي قلبي با استفاده از روش هندسي در فضاي فاز سعيد راحتي قوچاني حميدرضا كبروي    
124 لشكري صالح 1389 ارزيابي سيگنال EEG مبتني بر شاخص هاي غيرخطي حين حملات صرعي سيد محمدرضا هاشمي گلپايگاني علي گرجي محمدعلي خليل زاده 1391/11/30
125 محمدزاده هاجر 1389          
126 مروج مهدي 1389          
127 معصومي افسانه 1389 تخمين زاويه مفصل بازو با استفاده از پردازش سيگنال EMG سطحي و سيستم هاي فازي حميدرضا كبروي      
128 ملانوروزي سيده وحيده 1389          
129 ملكي محمدصادق 1389 طراحي و ساخت يك سيستم تحريك كننده الكتريكي به منظور ايجاد و كنترل حركتدر بيماران دچار ضايعات عصبي و حركتي حميدرضا كبروي هادي گرايلو    
130 نجفي سميرا 1389 تشخيص و اندازه­گيري كمي ميزان زاويه انحراف چشم با استفاده از منطق فازي بر مبناي تحليل تصاوير عنبيه چشم سعيد طوسي زاده علي اكبر صابر مقدم محمد شريفي  
131 وحدت فريماني مهران 1389 بهبود تخمين فشارخون شرياني به روش غيرتهاجمي با استفاده از HR و PPG و زمان گذار پالس به روش كاليبراسيون تطبيقي محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
132 افسري سارا 1390          
133 اميدوار نشاط 1390          
134 اميراحمدي چماچار نوشاز 1390          
135 بديعي يزدي مهسا 1390 بخش بندي تصاوير تشديد مغناطيسي با استفاده از روش هاي فازي و بر اساس دانش قبلي محمدمهدي خليل زاده محسن فروغي پور    
136 بروغني حامد 1390          
137 تبريزي نسرين 1390          
138 جهاني طيبه 1390          
139 حقاني ثاني سيد ياسر 1390          
140 حقي نعيمه 1390          
141 خدايي احسان 1390          
142 ديده ور فاطمه 1390 بررسي تأثير هيپنوتيزم بر سيگنال مغزي (EEG) در هنگام رجوع به حافظه ديداري مهدي آذرنوش مهدي فتحي مجيد قشوني  
143 ذخيره داري نگار 1390 استخراج الگوي تحريك الكتريكي عضلات جمع­كننده مچ پا مبتني بر الگوي فعالسازي عضلات بازكننده ران حميدرضا كبروي حسين اصغرحسيني    
144 رحيمي محمدرضا 1390          
145 روح بخش باغي اول سيده سكينه 1390          
146 زحمتي صبا 1390 حذف نويز و آشكارسازي لبه در تصاوير تشديد مغناطيسي بر اساس تبديلات فركانس زماني محمدمهدي خليل زاده محسن فروغي پور    
147 سواركار سميه 1390          
148 شجاع جهان آباد محسن 1390 ارزيابي استرس مبتني بر تغييرات نرخ ضربان قلب در مراقبت بلند مدت همراه محمدعلي خليل زاده مهدي آذرنوش    
149 شريفي بمرود محمد رضا 1390          
150 صفري سمانه 1390 بررسي تغييرات سيگنال مغزي و تعيين الگوي رفتاري افراد در مديتيشن مهدي آذرنوش سعيد راحتي قوچاني    
151 صمدي رضا 1390          
152 عادلي نيك ميلاد 1390          
153 عطارزاده سارا 1390          
154 كريمي راد سيد داود 1390          
155 كوهستاني افسانه 1390          
156 لشكري مهران 1390          
157 محبي فر منيره 1390          
158 مختارراد مهديس 1390          
159 مختاري علي 1390          
160 مرادي حجت 1390          
161 مصباح رسول 1390          
162 ميرزائي حسن 1390          
163 ميري نژاد سيده الهام 1390          
164 نصرابادي حسن 1390          
165 هرويان شانديز مهدي 1390          

http://tc.iau.ir/report_searching_kol.asp

سايت كدينگ پايان نامه هاي دانشگاه ازاد اسلامي جهت مشاهده كليه پايان نامه هاي ثبت شده ( كد دارشده اعم از دفاع شده ودفاع نشده)

 

توسط  همكاران گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
دستگاه بایوفیدبک اصلاح وزن اندازی روی دوپا اختراع شد

 

برای اولین بار سیستمی با عنوان دستگاه بایوفیدبک اصلاح وزن اندازی روی دوپا در گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد طراحی و ساخته شد.
به گزار ش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد : دكتر سید احسان تهامی عضو هیأت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در رابطه با اين اختراع گفت :  استفاده از اين دستگاه مشکلات راه رفتن ( گام برداشتن ) و ایستادن در افراد بخصوص در سنین میان سالی و سالمندی را از بين مي برد .
وي افزود:  دستگاه فوق مبتنی بر بیوفیدبک به منظور اصلاح وزن اندازی روی دوپا در آزمایشگاه های تخصصی مهندسی پزشکی و کنترل سیستم های عصبی- عضلانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد طراحی گردید که به صورت غیر تهاجمی می تواند بخشي از مشكلات راه رفتن افراد بويژه افراد مسن را  مرتفع سازد.
وي با اشاره به اينكه  این دستگاه  به صورت قابل حمل و سبک طراحی شده است افزود :  با دریافت فیدبک نیروهای وارد بر کف پا و تحریک حس لامسه فرد به مرور به فرد یادآوری می کند كه وزن اندازی خود بر روی دو پا را اصلاح کند بنحوی که فشارهای وارده بر کف هر دو پا در حین ایستادن و گام برداشتن با هم متعادل شوند.
تهامي خاطر نشان كرد :  به دلیل نو آوری خاصی که در مدار الکترونیکی این دستگاه صورت گرفته است، این دستگاه در مقایسه با برخی نمونه های مشابه خارجی از قیمت بسیار کمتر، راحتی و همچنین انعطاف پذیری بسیار بیشتری برخوردار است.
وي با تاكيد براينكه در حال حاضر این دستگاه مراحل آزمایش کلینکی خود را طي مي كند اظهار اميدواري نمود  ، در آینده ای نزدیک به تولید تجاری برسد .
دستگاه بایوفیدبک اصلاح وزن اندازی روی دو پا توسط تیم تحقیقاتی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد متشکل از دكتر تهامي ، مهندس وحید رضایی ( کارشناس آزمایشگاه های مهندسی پزشکی) و خانم ها مهندس فهیمه صادقی عسکری ومهندس ندا امامی میبدی طراحي و ساخته شده است .

 

Biofeedshoe

عنوان اختراع

دستگاه بایوفیدبک اصلاح وزن اندازی روی دوپا (Biofeedshoe )

خلاصه اختراع

یکی از مهمترین مشکلات افراد بخصوص در سنین میان سالی و سالمندی عدم وزن اندازی متعادل بر روی دو پا در حین راه رفتن ( گام برداشتن ) و ایستادن به دلیل افزایش سن و یا ابتلا به برخی از بیماریها نظیر سکته مغزی، اسکولیوزیس و ... است که این مسئله مشکلات و آسیب های زیادی برای فرد ایجاد می کند و حتی در بسیاری از موارد ممکن است باعث از کار افتادگی و بی تحرکی فرد شود. به همین دلیل فرد به مرور ناچار به انداختن درصد بیشتری از وزن بدن بر روی یک پای خود ( پای سالم ) می شود و به مرور به این وضعیت عادت می کند. این مسئله فرد را با آسیبهایی همچون کمر درد، درد در پشت و شانه ها، آرتروز مفاصل پا ( خصوصاً در پایی که درصد بیشتری از وزن را باید تحمل کند) ضعف در عضلات، در برخی مواقع چرخش همزمان دنده ها و در نتیجه اختلالات تنفسی و قلبی حاد، احتمال بیشتر پوکی استخوان ، اختلالات خلق و خویی و مشکلات روحی روانی و گوشه گیری و افسردگی بیشتر از گروه همسن و سالشان مواجه خواهد کرد. با توجه به مشکلات ذکر شده فوق دستگاهی مبتنی بر بیوفیدبک با عنوان  biofeedshoeطراحی گردید که به صورت غیر تهاجمی می تواند مشکلات فوق را مرتفع سازد. این دستگاه که به صورتی قابل حمل و سبک طراحی شده است با دریافت فیدبک نیروهای وارد بر کف پا و تحریک حس لامسه فرد به مرور به فرد یادآوری می کند تا وزن اندازی خود را اصلاح کند بنحوی که فشارهای وارده بر کف هر دو پا در حین ایستادن و گام برداشتن با هم متعادل شوند.